Včeraj, ko sem pisal zapis Pavla Murekar in njen problem s priimki na ić in sem se prebijal skozi njene tvite, sem naletel na precej zanimive stvari, ki jih je svetnica SDS tvitnila na svojem Twitter profilu.

Namreč spodnj tvit – Matej Žlajpah iz CSD mi je dal možnost, da si izberem skrbnika mi je dal malce zagona, da sem poguglal, kaj pomeni, če odrasla oseba dobi skrbnika (vir – CSD Murska Sobota):

Postopek za odvzem in vrnitev poslovne sposobnosti

V postopku za odvzem poslovne sposobnosti sodišče odloča o delnem ali popolnem odvzemu poslovne sposobnosti osebam, ki zaradi duševne bolezni, duševne zaostalosti, odvisnosti od alkohola ali mamil, ali iz drugega vzroka, ki vpliva na psihofizično stanje, niso sposobne same skrbeti zase, za svoje pravice in koristi. Postopek za odvzem poslovne sposobnosti se začne na predlog pristojnega organa občinske skupnosti socialnega skrbstva, javnega tožilca, zakonca ali osebe, ki z osebo, ki naj se ji odvzame poslovna sposobnost, živi v dalj časa trajajoči življenjski skupnosti, njenega sorodnika v ravni črti in v stranski črti do drugega kolena. Predlog za uvedbo postopka lahko vloži tudi oseba, o kateri se bo vodil postopek, če je sposobna razumeti pomen in pravne posledice svojega predloga. Sodišče začne postopek po uradni dolžnosti, če izve za okoliščine, iz katerih izhaja utemeljen razlog, zaradi katerega je potrebno določeni osebi odvzeti poslovno sposobnost.

Če vse skupaj zbanaliziram, se mi zastavlja vprašanje – ali je v tem primeru CSD Bežigrad, kar je razvidno iz spodnjih tvitov Pavli Murekar določil skrbnika in ji s tem odvzel poslovno sposobnost? Če to drži, potem me zanima kako stranka SDS komentira to in ali jo bo v tem primeru zamenjala v mestnem svetu SDS?

Upam, da so bili tviti samo napačno razumljeni in da nimajo dejanske veze s stanjem osebe iz tega zapisa? Upam, da mi bosta stranka SDS in Pavla Murekar poskusila razložiti to situacijo, ki je milo rečeno – čudna?!

In v primeru, da sem napačno razumel njene tvite, se ji že vnaprej iskreno opravičujem!

murekarP