Vremenska napoved je zanimiva – imamo zimo in nimamo snega. Ljudje smo vedno nezadovoljni z vsem. Vedno bomo našli razlog, da bomo jamrali, da bomo bentili, da bomo pizdili nad nečim. Če nimamo ničesar, kar nas je zmotilo pri roki, potem je najboljše pizditi nad vremenom. Nikoli nismo zadovoljni z vremenom – poleti je prevroče, spomladi preveč piha, pozimi je preveč snega, jeseni preveč dežuje, pozimi je pretoplo, poleti preveč mokro, spomladi preveč suho.. Vedno najdemo razlog, da se znašamo nad vremenom in da nam ne godi to, kar nam ponuja narava. V bistvu se sploh ne spomnim, da bi kdorkoli že kdaj pohvalil vreme, ker preprosto je – razen v radijskem oglasu, kjer so pred mnogo leti rekli – vreme bo.. In je res bilo, vsak dan!

Letošnja zima je čudna. Ni snega, ni temperatur pod ničlo, predvsem pa ni občutka, da je zima prišla v naše kraje. Meni osebno je to všeč. Dnevne temperature nad 10 stopinj, malce dežja, da ne izgubimo povsem občutka, da smo sredi zime, predvsem pa sneg v hribih, kjer je možno smučati in kako drugače uživati v snežnih radostih. Ok, mestni otroci so prikrajšani za snežake, dričanje s sankami po vsakem hribčku, predvsem pa za mokre čevlje in rokavice, medtem ko se kepajo in mečejo v sneg. Ali pa sem se preprosto zmotil, saj otroci ne delajo več tega in je to zgolj in samo še privid na dogodke iz mojega otroštva, ko so bile zime zime in sem preživel vsak dan na smučkah – ker sem treniral smučanje.

Sedaj, n-let kasneje, bi povsem preprosto se strinjal z idejo, da bi imeli celo leto 25 stopinj. Da bi se dalo normalno spati, da bi lahko večere preživljal zunaj, da ne bi bilo nikoli več potrebno kidati snega, predvsem pa, da bi bili ljudje malce bolj kul, kot pa so, če je zunaj plundra in dež in so vsi zamorjeni v svojih sivih in črnih oblačilih. Ne razumem, zakaj se ljudje pozimi oblačijo tako temno, namesto da bi vnesli vsaj malce barv s pomočjo svojih oblačil v že tako sive in meglene dneve.

In ker ni snega, ostajajo samo še spomini na prejšnja leta, ko je bil sneg. Ko je bilo veliko snega in ko sem vsako jutro moral kidati sneg. Letos pač ne bom imel mišic, se bom pa vsako jutro lahko bolj naspal. Predvsem pa je to toplo vreme odlično tudi za varčevanje pri ogrevanju – če je recesija in ljudje nimajo denarja, potem je vsaj narava milostljiva z njimi in bodo privarčevali pri ogrevanju!

Jeap, meni so takšne zime všeč!

2 Responses to Vremenska napoved – snega pa ni in ga ne bo

  1. Anonimno pravi:

    Ti pride prav, kajne, da lahko spet malo pojamraš;)
    Sicer pa, mestni otroci niso za nič prikrajšani. Si že pozabil lansko zimo?

  2. anja pravi:

    sicer se že veselim mal snega, ker z njim pride tudi drugačno počutje (kao gremo na sneg, pol pa noter na toplo pod kouter z vročo čokolado). ampak mislem de je predvsem glede temih oblačil (vsaj pri meni) to zato, ker mi je lažje kupt črno/rjavo bundo da mi paše povsod kot pa eno rdečo recimo. ne rečem sem gledala lani eno lepo rdčeo bundo, samo če kupujem kvalitetno bundo za okoli 100€ ma da bom kuplo takšno ki mi bo povod pasala. če bi pa bla miljonar in bi si lahko kupla ne vem 5 bund bi pa mela rdečo in še zeleno :) in ja priznam mam črno in rjavo budno, prav tako črne in rjave škornje. ampak mam pa tut vijolčne uggice :) da mal poživijo :) (ampak to zato vijolčne k so ble 50% off :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.