John Biggs je tehnološki novinar, pisatelj in eden glavnih urednikov TechCruncha, pred tem je bil urednik Gizmodo.com,. Pisal je za New York Times, InSync, USA Weekend, Popular Mechanics, Popular Science, Money and a number.

Netokracija v okviru Poletne šole FRI organizira delavnico kreativnega tehničnega pisanja za študente, ki bo potekala pod njegovim mentorstvom. in bo udeležence seznanila s teoretičnimi osnovami, potrebnimi za uspešno delo tehničnega novinarja. Vključevala bo tudi praktično novinarsko delo, saj bo vsak udeleženec napisal več zgodb o konkretni tehnologiji, znanstvenem prispevku ali zagonskem podjetju. Delavnica bo v angleškem jeziku, najboljši prispevki pa bodo nagrajeni in objavljeni.

Pomembni podatki:

  • Rok za prijave je 9. 6. 2014 do polnoči. Izpolnite prijavnico, po e-pošti na [email protected] pa pošljite še motivacijsko pismo v angleščini.
  • Število mest je omejeno. Prednost imajo študenti Univerze v Ljubljani oz. mladi do 30 let na začetku karierne poti. Povratno informacijo boste prejeli po e-pošti do 23. 6. 2014.
  • Čas izvedbe delavnice: od 9. do 17. ure (podroben program bo znan naknadno).
  • Kotizacija za delavnico znaša 25 € v skladu s pravili Poletne šole FRI.
  • Delavnica bo potekala v angleščini, praktično delo pa v angleščini in slovenščini, zato je sposobnost kakovostnega pisnega izražanja v angleščini predpogoj za udeležbo.

Več informacij – http://www.netokracija.si/fri-poletna-delavnica-john-biggs-77724

kreativno-tehnicno-pisanje