Finale svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji bo v nedeljo, ob 21. uri med ekipama Argentine in Nemčije. Prenos na 2. programu RTV Slo!

Enajstmetrovke so včeraj odločile o drugem finalistu svetovnega prvenstva v nogometu. Ekipa Argentine je s 4 : 2 premagala ekipo Nizozemske in se bo v nedeljo, 13.7.2014 ob 21. uri pomerila z ekipo Nemčije, ki je v polfinalu “sesula” ekipo Brazilije s 7 : 1. Ta rezultat je presenetil marsikoga, saj je reprezentanca Brazilije dobila v šestih minutah 5 golov in rezultat z razliko šestih golov ni ravno pogost na svetovnih nogometnih prvenstvih. Da o tem, da je Nemčija deplasirala Brazilijo s svojo igro in je bil ta težko pričakovani obračun bolj podoben tekmi med ekipo “bunkuc” lige in  prvoligašem.

Kljub temu, da sem sam napovedal finale med Brazilijo in Argentino in je celotna nacija organizatorja svetovnega prvenstva v Braziliji dihala s svojo reprezentanco, si po prikazanem na prvenstvu niso zaslužili mesta v finalu.

V nedeljo, ko bo mesec dni nogometne evforije mimo, se bodo naša življenja spet vrnila v normalne tirnice in spet se bomo ukvarjali z vsemi drugimi stvarmi. Nogomet bo za štiri leta pozabljen, spet bomo gledali dolgočasne TV oglase in se začeli ukvarjati z dnevno politiko, ki bo od nedelje naprej dobila “nove stare” obraze in spet bomo lahko pizdili nad vsem, kar se dogaja pri nas in smo za mesec dni odložili na stranski tir in se prepustili evforiji, ki vsake štiri leta popolnoma spremeni svetovni ustroj.

Svetovno prvenstvo v nogometu leta 2018 bo potekalo v Rusiji, ki so ji naklonili več glasov kot skupnima kandidaturama Portugala/Španije in Belgije/Nizozemske. Če bodo stvari potekale tako kot so potekale v Sočiju, bo vse skupaj precej pestro, vendar takrat ne bo več toliko poudarka na “social media”, zatorej bomo iskali drugačne kanale, da bomo izvedeli, kaj vse je narobe v Rusiji.

Nogomet je tekma med dvema ekipama, kjer zmaga Nemčija – nekako tako bi lahko povzel dogajanje na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

fifa_world