Finale svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji bo v nedeljo, ob 21. uri med ekipama Argentine in Nemčije. Prenos na 2. programu RTV Slo!

Enajstmetrovke so včeraj odločile o drugem finalistu svetovnega prvenstva v nogometu. Ekipa Argentine je s 4 : 2 premagala ekipo Nizozemske in se bo v nedeljo, 13.7.2014 ob 21. uri pomerila z ekipo Nemčije, ki je v polfinalu “sesula” ekipo Brazilije s 7 : 1. Ta rezultat je presenetil marsikoga, saj je reprezentanca Brazilije dobila v šestih minutah 5 golov in rezultat z razliko šestih golov ni ravno pogost na svetovnih nogometnih prvenstvih. Da o tem, da je Nemčija deplasirala Brazilijo s svojo igro in je bil ta težko pričakovani obračun bolj podoben tekmi med ekipo “bunkuc” lige in  prvoligašem.

Kljub temu, da sem sam napovedal finale med Brazilijo in Argentino in je celotna nacija organizatorja svetovnega prvenstva v Braziliji dihala s svojo reprezentanco, si po prikazanem na prvenstvu niso zaslužili mesta v finalu.

V nedeljo, ko bo mesec dni nogometne evforije mimo, se bodo naša življenja spet vrnila v normalne tirnice in spet se bomo ukvarjali z vsemi drugimi stvarmi. Nogomet bo za štiri leta pozabljen, spet bomo gledali dolgočasne TV oglase in se začeli ukvarjati z dnevno politiko, ki bo od nedelje naprej dobila “nove stare” obraze in spet bomo lahko pizdili nad vsem, kar se dogaja pri nas in smo za mesec dni odložili na stranski tir in se prepustili evforiji, ki vsake štiri leta popolnoma spremeni svetovni ustroj.

Svetovno prvenstvo v nogometu leta 2018 bo potekalo v Rusiji, ki so ji naklonili več glasov kot skupnima kandidaturama Portugala/Španije in Belgije/Nizozemske. Če bodo stvari potekale tako kot so potekale v Sočiju, bo vse skupaj precej pestro, vendar takrat ne bo več toliko poudarka na “social media”, zatorej bomo iskali drugačne kanale, da bomo izvedeli, kaj vse je narobe v Rusiji.

Nogomet je tekma med dvema ekipama, kjer zmaga Nemčija – nekako tako bi lahko povzel dogajanje na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

fifa_world

2 Responses to Argentina vs Nemčija – finale svetovnega prvenstva v nogometu

 1. Anonimno pravi:

  LOL

  Prvi finalisti so….. Nemci. Se pravi okupatorji, proti katerim se Pojoča Žaga še dandanes tako zavezeto “bori” po raznih dražgoških in osankariških vukojebinah.

  Drugi finalisti pa so…. Argentinci! Vsak pravi produkt Štrukljevega javnega šolstva pa ve, da v Argentini itak živijo več ali manj samo domobranci. In da celo tolerirajo nekdanje kranjske deželne simbole…

  Zdaj samo še čakamo, da na sceno stopi Pojoča Žaga, pa oni pepe, ki ga je kao nasledil in zavezniškim ZDA napovedal vojno, kakjpak ne sme manjkati niti nepogrešljivi Pierazzi. In se naj pred svetovno javnostjo razpizdijo, kako je takšen razplet SP popolnoma v nasprotju z vrednotami NOB.

  Za njimi vstopijo še Kos, pa seveda Zgaga, pa CCO NLB, pa Kurba in posnamejo dokumentarec “Resnica o Braziliji” ter vsemu svetu razodenejo, kako Janša kar iz zapora nadzoruje skorumpirane sodnike, kaj sodnike, kar celo Fifo, in kakopak je iz Nemčije na neznanem kraju ob neznanem času na neznan komunikacijski način prejel obljubo podkupnine, če zrihta čim hujši brazilski polom in nacionalno tragedijo. Itak.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.