Letošnje poletje je bilo deževno. Kot bi imeli poletje sredi aprila in zadnja dva dneva sta bila drugačna. Takšna, kot bi morali biti dnevi med poletjem. Toplo sonce, ki ime še vedno moč, nebo brez oblačka in predvsem visoke temperature, ki so marsikoga presenetile. Ljudje so skakali naokrog v kratkih rokavih in hlačah, predvsem pa se je po dolgem času na obraze naselil smeh in veselje – posledica sonca in časa, ko se je dalo uživati v naravi. Kljub temu, da so proti morju nastajali zastoji, to Slovencev ni ustavilo in so se odpravili proti destinaciji, ki je čez poletje ni bilo smiselno obiskati in najbolj pogumni so se vrglo v vodo, ki je še vedno primerna za kopanje.

Upam, da tole ni zadnji poletni vikend, ampak da pride še kakšen, ki bo spravil ljudi v dobro voljo, predvsem pa jim napolnil baterije, da bodo preživeli čas megle in sivine, ki se bliža. Upam, da se jutri ne prebudim v deževen dan..

Če bi imel možnost izbire, potem jaz izberem temperaturo 24 stopinj skozi celo leto! Predvsem pa izberem klimo z manjšimi temperaturnimi spremembami, kot smo jih bili navajeni v zadnjih letih (iz 37 stopinj na 19 in podobno). Kajti, kljub temu, da je človeško telo zelo adaptivno, so te spremembe, ki se dogajajo v zadnjih letih precej velike in naporne za človeško telo. Poleg tega pa je glavna težava v tem, da karkoli oblečeš, oblečeš napačno. Nekoč smo imeli štiri letne čase in različne garderobe..

Poletje - Strunjan

Poletje – Strunjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.