Fihalhohi Island Resort Maldives 3 Fihalhohi Island Resort Maldives 3

7. aprila smo imeli 30 stopinj, ampak globalno segrevanje ne obstaja, kajne Branko Grims

Včerajšnji dan (7. april 2024) je bil temperaturno rekorden. V Sloveniji so se temperature dvignile nad 30 stopinj – konkretno v kraju Osilnica je termometer pokazal 30,2 stopinji in tako smo dobili najzgodnejšo tridesetico od začetka meteoroloških meritev v Sloveniji. Ampak globalno segrevanje je nateg in ne obstaja, kajne Branko Grims??

Temperature včeraj so bile precej nenavadne za ta letni čas. Na Babnem polju je bil razlika med jutranjo in dnevno temperaturo 27 stopinj. Ob morju je sicer pihal veter, tako da je bil občutek vseeno malce drugačen, ampak sonce je bilo izredno močno in verjetno se marsikdo danes sprašuje, zakaj se ni namazal s sončno kremo, ko opazuje svojo rdečo kožo.

Verjetno se še marsikdo spomni, da nas je 6.aprila pred tremi leti pričakal sneg in da je sneg padal tudi ob morju in da so na Babnem polju izmerili najnižjo aprilsko temperaturo v Sloveniji, ki je bila – 20,6 stopinje.

Sam se sicer spomnim še tistih časov, ko smo imeli štiri letne čase. Sedaj pa že nekaj časa temu ni več tako. Ali se je človeško telo sposobno tako hitro adaptirati na takšne temperaturne spremembe, je drugo vprašanje. Narava pa itak že cveti. Aprilsko vreme pa smo tudi že imeli marca. Precej noro je vse skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja