Precej “medijsko” razvpitih oseb v Sloveniji bi moralo v svoj čas preživljati v zaporu, kamor so jih poslala sodišča zaradi njihovih dejanj v preteklosti. Ivan Zidar, Igor Bavčar in še marsikdo drug so bili pravnomočno obsojeni, vendar so svoje prestajanje kazni prestavili, saj so jim zdravniki odkrili bolezen, ki onemogoča prestajanje kazni v zaporu.

Ti šment, bi rekel človek. Dokler so bili na vrhu podjetij, ki so jih spravili “na kant”, ti ljudje niso imeli zdravstvenih težav. Ko pa bi morali na “zaslužene počitnice” v zapor, pa so jim zdravniki ugotovili razne zdravstvene težave. In seveda jim zaradi teh težav nekaj časa ne bo potrebno na prestajanje kazni.

Pravila so za to, da se kršijo. In očitno jih nekateri znajo kršiti zelo dobro. Nimam sicer izkušenj s prestajanjem kazni v zaporu, vendar dvomim, da bi se lahko “povprečen” Slovenec na tak način izognil, za nekaj časa, prestajanju kazni? Prav tako dvomim, da bi mu zdravniki stali ob strani ob takšnem primeru? Ampak določeni ljudje so očitno rojeni pod srečno zvezdo in imajo dovolj vez in poznanstev, da se takšne stvari lahko uredijo.

Dokler ne bo prvi zdravnik izgubil službe zaradi lažnega spričevala o nesposobnosti in nezmožnosti prestajanja kazni v zaporu za obtoženca, do takrat se bo izkoriščalo to možnost. Po tem se bodo stvari spremenile. In ne, nikakor ne namigujem, da sta Igor Bavčar in Ivan Zidar zdrava. Ampak verjetno lahko pri vsakem Slovencu najdemo “bolezen”, ki mu lahko prepreči odhod na prestajanje kazni v zapor.

Če pa sta zgoraj omenjena gospoda resnično bolna, potem pa jima želim čim hitrejše okrevanje – verjetno gre to tudi na naše stroške, kajne? Včasih bi bilo smotrno, da bi imeli Goli Otok, kjer bi lahko takšni in drugačni gospodje preživljali svoj čas in delali kaj koristnega!

monumenti-pula10.jpg