Precej “medijsko” razvpitih oseb v Sloveniji bi moralo v svoj čas preživljati v zaporu, kamor so jih poslala sodišča zaradi njihovih dejanj v preteklosti. Ivan Zidar, Igor Bavčar in še marsikdo drug so bili pravnomočno obsojeni, vendar so svoje prestajanje kazni prestavili, saj so jim zdravniki odkrili bolezen, ki onemogoča prestajanje kazni v zaporu.

Ti šment, bi rekel človek. Dokler so bili na vrhu podjetij, ki so jih spravili “na kant”, ti ljudje niso imeli zdravstvenih težav. Ko pa bi morali na “zaslužene počitnice” v zapor, pa so jim zdravniki ugotovili razne zdravstvene težave. In seveda jim zaradi teh težav nekaj časa ne bo potrebno na prestajanje kazni.

Pravila so za to, da se kršijo. In očitno jih nekateri znajo kršiti zelo dobro. Nimam sicer izkušenj s prestajanjem kazni v zaporu, vendar dvomim, da bi se lahko “povprečen” Slovenec na tak način izognil, za nekaj časa, prestajanju kazni? Prav tako dvomim, da bi mu zdravniki stali ob strani ob takšnem primeru? Ampak določeni ljudje so očitno rojeni pod srečno zvezdo in imajo dovolj vez in poznanstev, da se takšne stvari lahko uredijo.

Dokler ne bo prvi zdravnik izgubil službe zaradi lažnega spričevala o nesposobnosti in nezmožnosti prestajanja kazni v zaporu za obtoženca, do takrat se bo izkoriščalo to možnost. Po tem se bodo stvari spremenile. In ne, nikakor ne namigujem, da sta Igor Bavčar in Ivan Zidar zdrava. Ampak verjetno lahko pri vsakem Slovencu najdemo “bolezen”, ki mu lahko prepreči odhod na prestajanje kazni v zapor.

Če pa sta zgoraj omenjena gospoda resnično bolna, potem pa jima želim čim hitrejše okrevanje – verjetno gre to tudi na naše stroške, kajne? Včasih bi bilo smotrno, da bi imeli Goli Otok, kjer bi lahko takšni in drugačni gospodje preživljali svoj čas in delali kaj koristnega!

monumenti-pula10.jpg

3 Responses to Zakaj v zapor, če lahko v bolnišnico

 1. Mobin pravi:

  Za Zidarja vem iz prve roke, da ko se je izgovarjal na bolezen, je veselo poplesaval z dotičnim zdravnikom v KC. Škoda da ga ni kdo posnel, vsaj z mobitelom, če že ne kak novinar. Zdaj pa je mogoče res že resno bolan.

 2. Iztok pravi:

  Jest pa čist verjamem, da poziv v zapor povzroči kak hipohondrični placebo šok efekt… Ampak to tam pozdravjo, sej je tako dejal šef zaporov.
  Če Janez ne bi imel koristi od tega, bi tud pristal v kaki Urškini kliniki ;)

 3. Simon Har pravi:

  “Včasih bi bilo smotrno, da bi imeli Goli Otok, kjer bi lahko takšni in drugačni gospodje preživljali svoj čas in delali kaj koristnega!”

  Do tega je bilo super napisano. Od tega zgleda vse ostalo pretipkano od koga drugega in samo zadnja neumnost tvoja. To je isto, kot da bi napisal “pred strelski vod” ali “posiljevat dokler iz ust ne teče”. Goli Otok je bil koncentracijski kamp, kot Auschwitz, ne kot zapor, kot ga ti vidiš.

  Delovni zapor ne ustvarja kapitala oz. ne zmanjša stroške države na zapornika, vsaj kratkoročno ne. Zapornik se načeloma nauči poklica in je potem uporaben za družbo. Torej čisto mimo streljaš.

  Ko zadnja poved ustreli v koleno tekača na dolge proge. Sej ni vse keyword za povečat prodajo no. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.