Ashley Madison / Life is short. Have an affair #hacked Ashley Madison / Life is short. Have an affair #hacked

Ashley Madison / Life is short. Have an affair #hacked

Ashley Madison je spletno mesto z zanimivim sloganom – Life is short. Have an affair. Povezuje ljudi med seboj, ki iščejo zabavo oz. zgolj seks. Hekerska skupina The Impact Team je sporočila, da so vdrli v strežnike in pobrali podatke o več kot 37 milijonih uporabnikov, prav tako vse njihove denarne transakcije.

Ta skupina zahteva, da lastniki zaprejo spletno mesto, sicer bodo vse podatke tudi javno objavili, zmotilo jih je pa dejstvo, da lastniki spletnega mesta Avid Life Media zahtevajo 19$ za popoln izbris profila. Vendar so hekerji ugotovili, da to sploh ne drži, saj Avid Life Media še vedno hrani vse podatke o svojih uporabnikih.

Drugi mediji o Ashley Madison aferi:

Glede na to, da gre za precej specifično spletno mesto, ki ni namenjeno zgolj iskanju partnerjev, ampak iskanju seksa, kar tudi jasno komunicirajo, je verjetno teh 37 milijonov uporabnikov precej prestrašenih. Namreč, kljub temu, da verjetno nihče od njih ne uporablja svojih resničnih podatkov, kot tudi svojega elektronskega naslova, pa je problem pri denarnih transakcijah. Predvidevam, da ljudje nimajo “anonimnih” kreditnih kartic, s katerimi bi lahko nakazovali denar, ampak uporabljajo svoje kreditne kartice, ki so pisane na njihovo ime.

Zanima me, kako se sedaj počutijo uporabniki tega spletnega servisa in koliko jih trepeta, da bi podatki o njih prišli v javnost. Ločitveni odvetniki si manejo roke, zaprmej.

Odzivi na Twitterju so zelo zanimivi:

Ashley Madison / Life is short. Have an affair #hacked
Ashley Madison / Life is short. Have an affair #hacked