Včeraj se je začela nova sezona oddaje Slovenija ima talent. Oddaja ima letos dva nova žiranta – Marjetka Vovk (del dueta Maraaya) in Lado Bizovičar sta se pridružila Ani Klašnji in Branku Čakarmišu, ki sta že stara znanca. Voditelja še vedno ostajata Vid Valič in Peter Poles, ki svoje delo opravljato odlično.

Včeraj sem si vzel par minut življenja in pogledal del oddaje. Ja, Slovenija bo lahko še dolgo iskala talente, kar sem ugotovil že leta 2010, ko sem zapisal:

Oddaja ima naslov Slovenija ima talent – po prvi oddaji bi preprosto lahko zaključil da Slovenija nima talenta. Oz. da bi bilo mogoče potrebno ločiti med talentom in nečim kar je natrenirano, naučeno.. Vsaj meni sta ti dve kategoriji različni, vendar ker ne poznam samega koncepta oddaje, se ne bom preveč vtikal v to.

Ampak ne bom komentiral talentov, se bom pa za par sekund ustavil pri žirantih. Ja, Ana in Branko sta stalnica. Lado Bizovičar je prinesel svežino v oddajo, ki jo je SIT potreboval. Njegovi komentarji so odlični in pozna se mu kilometrina nastopanja pred občinstvom. V bistvu bi bila brez njega oddaja precej suhoparna in več ali manj bi bilo vse skupaj deja vu. Na trenutke me je spominjal na Jonasa pred par leti.

Ampak zakaj hudiča je bilo potrebno v oddajo pripeljati Marjetko Vovk? Včeraj, v času ko sem gledal oddajo, sem se precej zgrozil nad njenimi komentarji, kot tudi obnašanjem. Razumem. Potrebno je izkoristiti vsak trenutek za samopromocijo – tudi to, da še vedno fura slušalke je zanimiv fenomen. Vendar včasih, bi bilo super, če bi bila samo tiho.

Kot v primeru nastopa Mariša & Nataja, kjer je pametovala o primerjavi nastopa s tujino in z Disneyevimi risankami in vsem ostalim in ji je dal Lado Bizovičar košarico in pritisnil zlati gumb! Seveda jo je podučil tudi o mjuziklih in tujini. No ja, včasih bi bilo super, če bi bila samo tiho in ne poskušala pametovati. Ampak jo povsem razumem. Sedaj ima čas pred kamero in potrebno ga je izkoristiti.

“A ti sodiš karakter, ne nastop”, je vprašal Marjetko Lado. “Ne, ne, ne, jaz govorim kot paket. Men se zdi preveč vsiljiv. Dej pust me. Ne mi tolk tišat, da si tolk dober”, pa je bil komentar Marjetke! Takle mamo! (jepa, na Voyo sem šel poiskat ta del!)

Na Facebooku se je že pojavila skupina Marjetka Vovk naj zapusti šov Slovenija ima talent, ki pa na žalost ne bo spremenila ničesar. Mi je pa všeč, da nisem samo jaz nastrojen proti Marjetki!

slovenija_ima_talent