Slovenija ima talent – najbolj spektakularen šov vseh časov se je končno pričel. Gledanost oddaje je bila višja kot oddaja na nacionalki, ki jo vodi Mario in v katero je pripeljal “zvezdo” naših src Sašo Lendero.

In seveda sem, kot pravi firbčni Slovencelj, tudi jaz gledal oddajo Slovenija ima talent, da jo lahko sedaj kritiziram. V bistvu sem ugotovil, da se rad mučim z gledanjem takšnih oddaj – Trenutek resnice. Svet na Kanalu A, da jih potem lahko pljuvam!

Ampak gremo po vrsti. Oddaja ima naslov Slovenija ima talent – po prvi oddaji bi preprosto lahko zaključil da Slovenija nima talenta. Oz. da bi bilo mogoče potrebno ločiti med talentom in nečim kar je natrenirano, naučeno.. Vsaj meni sta ti dve kategoriji različni, vendar ker ne poznam samega koncepta oddaje, se ne bom preveč vtikal v to.

slovenija ima talent


In ko sem gledal oddajo, prvi par tekmovalcev, sem se vprašal ali je namen ljudi, ki se pojavijo na odru ponižati ali pa je to samo del taktike, s katero priklenejo gledalce pred male ekrane. Verjetno slednje, kajne?

60 in še nekaj let več stara trebušna plesalka, človek s čudno frizuro, ki ga je kozmična sila vrgla v neznan prostor in čas, fant pri tridesetih letih, ki zna štrikati, Filipinec ki rad skače okoli na pol gol in ga je zaradi tega zapustila žena, fant ki zna zelo dobro oponašati kokoš in pava? In v končni fazi fant – Alen Vogrinec Vesel, ki ima sedem otrok pri 22-letih (rispekt zanj! definitivno ima jajca, čeprav so trije otroci od prej in en rejniški)

V bistvu nisem bil prepričan ali naj se jočem ali smejem. No, na srečo je nekaj nastopajočih popravilo vtis, ker so se dejansko pripravili na nastop.
Komisija, Lucienne Lončina (‘entertainer’ pianistka), Branko Čakarmiš (oče resničnostnih šovov na naših tleh) in Brane Kastelic (večni zapeljivec, londonski dopisnik), bi bila lahko precej bolj stroga in neusmiljena do nastopajočih. Se je pa definitivno poznalo, da so nekatera dekleta zelo všeč Branetu Kastelicu, saj jih je dobesedno požiral z očmi!

  • Slovenci si želimo resničnostnih šovov, kajti poistovetimo se z nastopajočimi, uživamo v njihovem trpljenju in se naslajamo, da nekdo živi še slabše kot živimo mi sami.
  • Slovenci si želimo medijske pozornosti in bi za to naredili marsikaj – kar je vidno v oddaji Slovenija ima talent.
  • Slovenci radi kritiziramo vsako stvar, kar je razvidno tudi iz tega zapisa (lol), težko pa naredimo stvar boljšo. Kajti veliko lažje je kritizirati vse povprek, kot pa biti konstruktiven!

Na srečo ne posedujem nobenega talenta, ki bi bil vreden omembe in zaradi katerega bi si želel da me spozna slovenska javnost. In verjetno je tako celo boljše. Kajti tisti ki so slišali moje petje, že vedo o čem govorim!

Zame, kot sem zapisal že pred mesecem dni – Slovenija ima talent – zmagovalka je 6-letna Lina