“Šov” Slovenija ima talent se razpleta. Še par oddaj in dobili bomo zmagovalca, Slovenca s talentom, za katerega se je odločila “strokovna” komisija in kasneje tudi VI gledalci. Zakaj VI? Ker sam sicer rade volje komentiram #sit na Twitterju, vendar se mi zdi 1.99€ za oddani glas prevelik znesek in krepko pretiravanje.

In pogled na splošne pogoje, je precej zanimiv:

Za glasovanje za svojega favorita uporabnik pošlje sms z zaporedno številko kandidata (npr. 5) na 6633, ki bo določena v posamezni TV oddaji Slovenija ima talent. Zatem prejme uporabnik brezplačno SMS sporočilo za potrditev pogojev in z informacijo o ceni glasovanja (1,99 eur), ki jih potrdi tako, da pošlje DA na 6633.
Uporabnik, ki potrdi splošne pogoje, prejme plačljiv (1,99 eur) SMS z zahvalo za glas in informacijo, kje so objavljena pravila. V kolikor uporabnik še ni član POP kluba, prejme tudi brezplačno SMS sporočilo s pozivom, da pošlje svoje podatke.
Uporabnik, ki glasuje, prejme tudi SMS z informacijo, da je postal član sms POP kluba ter kako se lahko odjavi.

Torej za glasovanje plačaš 1.99€ in zraven te poskusijo vključiti / oz. te vključijo? še v POP klub in poskušajo dobiti še dodaten €, dva, tri od tebe?

Po prvi oddaji Slovenija ima talent sem zapisal:
Ampak gremo po vrsti. Oddaja ima naslov Slovenija ima talent – po prvi oddaji bi preprosto lahko zaključil da Slovenija nima talenta. Oz. da bi bilo mogoče potrebno ločiti med talentom in nečim kar je natrenirano, naučeno.


Še vedno mislim enako. Talent je nekaj, kar se ne priuči! Ampak to ni pomembno pri tem konceptu oddaje. Smešno se mi zdi tudi, da po koncu glasovanja ne povedo koliko glasov so udeleženci dobili, ampak očitno gre tukaj za zaupanje in pač verjamejo, da jih POP ne bo goljufal! Vsekakor se mi to ne zdi pošteno do tistih, ki ne bodo prišli v finale, vendar so njihovi bližnji poslali cel kup SMS-ov, ali pa glasovali preko USSD-ja!

In ko ravno že spet kritiziram, lahko omenim še to, da me moti starost nastopajočih. Lahko bi naredili posebno oddajo, kjer bi tekmovali mladoletni in bi imeli več možnosti da pokažejo svoje talente. Ampak to je spet samo moja kaprica!

Pa še podatek za vse tiste, ki vas zanima kdo je do sedaj vse v finalu (in povezave do FB profilov):

p.s.: ali je kdo od bralcev bloga že glasoval za koga? In kdo je vaš “talent”?