“Šov” Slovenija ima talent se razpleta. Še par oddaj in dobili bomo zmagovalca, Slovenca s talentom, za katerega se je odločila “strokovna” komisija in kasneje tudi VI gledalci. Zakaj VI? Ker sam sicer rade volje komentiram #sit na Twitterju, vendar se mi zdi 1.99€ za oddani glas prevelik znesek in krepko pretiravanje.

In pogled na splošne pogoje, je precej zanimiv:

Za glasovanje za svojega favorita uporabnik pošlje sms z zaporedno številko kandidata (npr. 5) na 6633, ki bo določena v posamezni TV oddaji Slovenija ima talent. Zatem prejme uporabnik brezplačno SMS sporočilo za potrditev pogojev in z informacijo o ceni glasovanja (1,99 eur), ki jih potrdi tako, da pošlje DA na 6633.
Uporabnik, ki potrdi splošne pogoje, prejme plačljiv (1,99 eur) SMS z zahvalo za glas in informacijo, kje so objavljena pravila. V kolikor uporabnik še ni član POP kluba, prejme tudi brezplačno SMS sporočilo s pozivom, da pošlje svoje podatke.
Uporabnik, ki glasuje, prejme tudi SMS z informacijo, da je postal član sms POP kluba ter kako se lahko odjavi.

Torej za glasovanje plačaš 1.99€ in zraven te poskusijo vključiti / oz. te vključijo? še v POP klub in poskušajo dobiti še dodaten €, dva, tri od tebe?

Po prvi oddaji Slovenija ima talent sem zapisal:
Ampak gremo po vrsti. Oddaja ima naslov Slovenija ima talent – po prvi oddaji bi preprosto lahko zaključil da Slovenija nima talenta. Oz. da bi bilo mogoče potrebno ločiti med talentom in nečim kar je natrenirano, naučeno.


Še vedno mislim enako. Talent je nekaj, kar se ne priuči! Ampak to ni pomembno pri tem konceptu oddaje. Smešno se mi zdi tudi, da po koncu glasovanja ne povedo koliko glasov so udeleženci dobili, ampak očitno gre tukaj za zaupanje in pač verjamejo, da jih POP ne bo goljufal! Vsekakor se mi to ne zdi pošteno do tistih, ki ne bodo prišli v finale, vendar so njihovi bližnji poslali cel kup SMS-ov, ali pa glasovali preko USSD-ja!

In ko ravno že spet kritiziram, lahko omenim še to, da me moti starost nastopajočih. Lahko bi naredili posebno oddajo, kjer bi tekmovali mladoletni in bi imeli več možnosti da pokažejo svoje talente. Ampak to je spet samo moja kaprica!

Pa še podatek za vse tiste, ki vas zanima kdo je do sedaj vse v finalu (in povezave do FB profilov):

p.s.: ali je kdo od bralcev bloga že glasoval za koga? In kdo je vaš “talent”?

15 Responses to Slovenija ima talent in glasovanje za 1.99€

 1. Peter pravi:

  A misliš da bi se dalo preko informacijske pooblaščenke pridobiti podatke o številu poslanih sms-ov, glede na to da je to neka nagradna igra? Ugibam…

 2. Matjaž Finžgar pravi:

  Se strinjam čisto z vsako besedo, glasoval nisem še za nikogar (in tudi ne bom), favoritka pa je Maja Keuc, ki se bo pokazala v naslednji oddaji. :)

 3. had pravi:

  @peter: meni se zdi cudno, da tega podatka ne povedo.. predvsem iz stalisca nastopajocih.. ker v tem primeru si lahko mislim da zmagajo “njihovi” favoriti, ki imajo najvec otrok, ki so bolni in podobno :(

  @matjaz: verjetno vecina ljudi ni se glasovala.. ker 2€ za oglas je pa “tri mač”.. rajsi otroku za sladoled, kot pa za talente.press

 4. Manuela pravi:

  Še vedno mi ni uspelo videti niti kančka katere od teh oddaj…in vsakič, ko vidim komentarje na Twitterju mi je jasno zakaj nimam časa (interesa) tega spremljat ;) V bistvu Had hvala, da mi rešiš dileme in s svojimi komentarji daješ čas za bolj koristne stvari ;D Heheheheheheheehe :) Slaba 2eura na glas….lepe številke bodo dobili :)

 5. Matjaž Finžgar pravi:

  @had točno tako, pa za 2€ se dobi dve kepici, tko da je otrok zelo vesel :)

 6. Lucifix pravi:

  A ni to licenčna oddaja? In če se ne motim, tudi v tujini niso nikoli povedali koliko glasov je prejel tekmovalec?

 7. Primož pravi:

  ”Oz. da bi bilo mogoče potrebno ločiti med talentom in nečim kar je natrenirano, naučeno.”

  No shit sherlock.

 8. Anže pravi:

  Jaz recimo opazim svojo mati kako veselo izvaja klice proti koncu oddaje.. majski račun za telefon bo gotovo zanimiv.. Ampak saj vsi vemo, da ne smemo težit svojim staršem, na napakah se vsi učimo :)
  Osebno sem sicer nad oddajo navdušen, se vsaj nekaj dogaja in vidi se, da bi nekateri marsikaj (halo, ugašanje čikov v ustih?!) naredili za 5 minut slave. Sem ravno razmišljal, da bi lahko imeli kar oddajo “5 minut slave” in bolj ko maš kaj debilnega za pokazat, več šans bi mel da te dajo gor :D

  p.s.
  Jaz sem tak al tak jezen, da Maja ni prišla naprej.. baaah..

 9. markopigac pravi:

  Ljudje glasujejo, ker imajo svoje favorite. Medvrstičenj pa se tako ali tako Slovenci še nismo naučili prebirati (tudi ti v American Expressu si to dokazal), kar nas že tepe in nas še bo.

  Koliko glasov je bilo poslanih? Zagotovo imajo na popu ta podatek pripravljen, a ga zaradi lasnega interesa raje ne lansirajo v javnost. Ker bi hitro lahko zaokrožila približna cifra tj. 50.000 sms x 2 evra = 100.000 eur na oddajo.

  Mene zanima nekaj druga – ker je glasovanje dovoljeno le tistih nekaj minutk ob koncu, me zanima kje se izgubijo glasovi MED oddajo, ko so številke objavljene javno. Pa, ko jih nastopajoči in njihove fen-grupe razpošiljajo naokoli?

  Ali me kot imetnika Itak Džabesta! poslan (neveljavni) SMS med oddajo (beri: med nastopi) košta 2 evra ali nič, ker sem na Džabestu? Ali nič, ker je neveljaven? To je poglavitno vprašanje. In, če košta 2 evra, koliko je potem glasov poslanih “mimo ocenjevanja”?

 10. had pravi:

  @marko: zanimivo vprasanje.. ampak dvomim, da je karkoli zastonj na tem svetu :)

  torej je vsako posiljanje na posebne stevilke, placljivo – v tem primeru tudi za itak paket.. tole ugibam sicer.. ampak dvomim, da si ne bi vzeli delcka pogace, ce se tako prijazno ponuja..

 11. Anonimno pravi:

  Tisti prvi SMS, ki ga ti pošlješ, plačaš po pogodbi (lahko tudi 0,00€, če imaš tako pogodbo), tista 2 ojrota ti pa upalijo za POVRATNI sms

 12. (jm) pravi:

  Dvomim, da bi uspelo preko pooblaščenke, ker ta podatek pač ne zapade pod “javno dostopne” informacije.

  Seveda pa lahko preko sodišča, za kar pa moraš dokazati pravni interes. Navadna radovednost to ni.

  Zmagovalec bo dobil 50K EUR. Ta znesek bi marsikomu res prišel prav. Če bi vsaj delež denarja šel direktno tistemu, za katerega bi glasoval, bi včeraj verjento pustil par 10 EUR za Majo Triler (http://talent.24ur.com/clanek/3.polfinale/maja-triler.html).

  Ja, seveda niso bili vsi nastopajoči “talenti”. In večkrat je težko ločiti med talentom in naučenim, ampak talent brez treninga ni nič, pa tudi obratno. In v tej oddaji je vseeno nastopilo par talentov, ki sicer ne bi imeli te priložnosti. Jaz sem vesel za njih. uresnilile so se jim življenske sanje in morda odprla kakšna vrata. Ja, večina sodi k Mariu. Ampak vesel sem zaradi tistih par biserov!

  O 50K na oddajo pa samo :-)))) I tata bi sine.

 13. Anže pravi:

  Ok, sem šel preverjat klice iz našega domačega telefona (preko siolovih servisnih strani) in ugotovil, da je naša mati glasovala 4x včeraj!!!! Prejšnji teden pa 3x!!! Toliko ni skupnega računa z naročnino vred za telefon (voip)… jutri se moram resno pogovorit na skrivaj z njo. Na skrivaj pa ker če oče zve bo znoru :D

  p.s.
  Smo z gorenjske :D

 14. zambratija pravi:

  Pa kaj so normalni. Skoraj 2€ za glas… Jest grem raj na burek :)

 15. lektoriranje pravi:

  Joj, še kar obstajajo ljudje, ki trošijo denar in celo oči za te oslarije. :) Jao.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.