had blog roni kordis had blog roni kordis

Artur Štern in Trenutek resnice z Jonasom

Trenutek resnice z Jonasom se je vrnil na TV ekrane. Včeraj, v prvi oddaji, je bil gost Artur Štern, nesojeni predsedniški kandidat, udeleženec resničnostnega šova Kmetija “slavnih”, intelektualec in pijanec, kot je sam sebe včeraj označil pri enem izmed vprašanj.

Ko sem prvič pisal o oddaji Trenutek resnice, sem zapisal:
“Vprašanja so včasih na meji okusa in dejstvo, da moraš priznati tudi najbolj skrite in temačne skrivnosti, privabi gledalce pred TV ekrane. Kruha in iger in predvsem to, da obstajajo tudi ljudje, ki so slabši od nas samih, je privlačno.”

Še vedno zgoraj zapisano drži, vendar v oddajo dobiti Arturja Šterna, ki se mu zdi povsem simpatično, da udari žensko, da seksa pijan, ker je takrat boljši v postelji, da mu je povsem naravno, da se v svoji pijanosti podela v hlače in celo razlaga, da se mu to ni zgodilo samo enkrat?


Vse je stvar okusa. Oz. ta oddaja je kot na kožo pisana Arturju, ki mu je ekshibicionizem pri srcu in močno uživa v njem. Kar je povsem razumljivo. Malce manj mi je razumljivo, da intelektualec njegovega kova v oddaji, ki jo je včeraj verjetno spremljalo precej ljudi, uporablja vulgarne besede: kurac, fuk, posral (vem, da so to povsem vsakodnevne besede, ampak za televizijo niso primerne). Ampak dovolj o Arturju..

Razumem, da je morala TV3 dobiti za prvo oddajo osebo, ki je prebila led, oz. ki je privabila maso gledalcev, ki bodo to spremljali tudi v prihodnosti. Ampak ali nimamo že dovolj teh “znanih” Slovencev, ki polnijo strani medijev in ki jih je povsod veliko in še več? Meni osebno se je Artur zdel povsem zgrešen za prvo oddajo, še posebej pa vprašanja, ki sem jih zasledil, ko sem preklapljal med Studijem City in Trenutkom resnice.

Če TV3 štarta na maso gledalcev, bi bilo veliko bolšje dobiti zanimivega, “povprečnega” Slovenca, ki kakšno stvar prikriva, kot pa da so vsi Arturjevi odgovori že vnaprej jasni in pričakovani. Poleg tega pa da se razvleče Arturja na dve oddaji? No ja, mogoče pa TV3 ve natanko kaj počne. Čeprav rahlo dvomim.

p.s.: ali ste spremljali oddajo? kakšen se vam je zdel Artur?

 1. Nisem gledal oddaje, a se strinjam z napisanim. Vulgarnost na TV mi je brezvezna. Zakaj bi naj gledal in polsušal nekaj, kar lahko slišim v vsakem baru. Meni so kultivirane osebe dosti bolj všeč, pa ni nujno, da so dolgočasne.

 2. Nekaj sem preklapljala, prišla do tv3, dala na tiho in preklopila, ker preprosto tega ne morem gledati. Sploh pa ne nekega kvazi intelektualca. Strinjam se s teboj, da je na tv potreban neka mera kulture. Poleg tega, pa me res ne zanima, kaj se dogaja v življenju nekega človeka, ki ga ne poznam in ni faktor v mojem življenju. In nekatere skrivnosti imamo z razlogom, naj ostanejo skrivnosti.

 3. Štern je populist. Glede na to, da govori resnico, me zanima do kod je zmožen priti, saj uživa v razkrivanju svojih mesenih življenjskih štorij. Včerajšnjo resnico sem tudi sam gledal in moram priznati, da je pač dosegla svoj namen. Seks, razvrat in alkohol. To je bilo tudi vodilo celotne oddaje.

 4. Sem gledala in poslušala do konca. Utis imam, da je oddaja zrežirana, kajti Štern lahko trenutek resnice pripelje čisto do konca, če želi. Njemu je itak vseeno, kaj pove, saj že tako nič ne skriva. Pogruntal je tudi Poligraf, kjer moraš potrditi najbolj negativen in slab odgovor, in resnica je tu. Vsekakor, trenutek resnice z Arturjem se ne bo izpeljal do konca, ker bi bilo za TV3 to predrago,prepričana sem, da so se dogovorili, do kod bo šel.
  Vse je pa itak samo show za večjo gledanost.

 5. Glede tega če je intelektualec bi se dalo razpravljati … to da imaš 2 diplomi ali 2 doktorata ni nobeno merilo intelektualnosti, tudi to če napišeš kako knjigo zame še ne pomeni da si intelektualec. No dovolj o tem, meni je on primitivec prve klase, zaostali člen ramapitka.

 6. Štern je za naravoslovje to, kar je Vodeb za družboslovje.

  Ampak uredniška odločitev Tv3 je bila pa genialna. Vsi smo gledali, Had je celo post napisal.

 7. Ah ta Artur. Na blogu sem že komentirala to njegovo zvezo z La Toyo in ostalo kar paše zraven. Lahko samo rečem, da mu njegovi doktorati resno škodijo. Kar se pa TV3 tiče, lahko rečem, da se vsaka televizija trudi na vse pretege pridobit čimvečje število občinstva.Danes je denar bolj pomemben od kvalitete.

 8. Had, a veš kaj je najbolj žalostno? To da ljudje niti na spletu ne upajo priznati da so gledali, čeprav le z levim očesom.
  Sem se danes pogovarjal v bar z parimi kolegi in kolegicami (nekateri se radi malce izpostavljajo), pa je bilo v glavnem mnenje da je oddaja sranje in da je več kot polovica ni gledala. Zanimivo je to ko sme malce spremljal odzive teh, ki so zanikali, saj so med pogovorom nevede vedeli kakšno podrobnost, ki je ne moreš zaslediti če samo prestavljaš in slučajno naletiš na njo.
  Hehe, pač so ljudje taki da radi delajo marsikaj na skrivaj v javnosti pa nadenejo masko ter kažejo drugi obraz. sramota. Bi si upal trditi da bi se tudi tukaj našel kakšen, ki vztraja da ni gledal v resnici pa je bil “pribit” na sedežni ;)

  Sam sem gledal in je Štern zopet presenetil s svojim “nedostojnim” vedenjem. Glede na to da so pred tem že “nagnili” celo slovenijo se sprašujem ali je to zopet kakšna njihova igra ali je Artur v resnici takšen?
  Glede na izobrazbo pa znanje mislim, da bi kaj hitro pristal med klošarji. Dvomim pa da ima toliko podjetnikov, ki bi ga oboževali, da bi mu podarjali denar kar tako. Za neko akademijo oz. znanstvene kroge je pa to kar on dela vsekakor absurd in dvomim da se še giblje v njihovih krogih (včasih so na hitro izobčili ko se je kakšen doktor parkrat napil, je bil žepijanec in nezaželjen). Je pa res da so tudi izjeme… kar za Šterna in njegove napredke v smeri znanosti nebi mogel rečti.

  LP

 9. Vulgarnost na TV je KUL.

  Primeri:
  – South Park
  – Family Guy
  – Simpsons
  – George Carlin
  – Chris Rock
  – pa se mnogo mnogo drugih

 10. Minea, res je – Artur ne pride do konca, ker vmes oz. nekje proti koncu zafrkne. Sicer pa pride naslednji teden ali čez 14 dni še en, nad katerim se boste najbrž tudi zgražali.

 11. nisem gledala in tudi ne bi nikoli, tip mi gre na živce tok ene hvlale da glava boli, človek je sam sebi všeč, vidi se da je imel težko mladost, to so ljudje ki grejo iz ene skrajnosti v drugo , upam, da ga je latoya SKUŽILA in pustila, hahaha

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja