Trenutek resnice z Jonasom se je vrnil na TV ekrane. Včeraj, v prvi oddaji, je bil gost Artur Štern, nesojeni predsedniški kandidat, udeleženec resničnostnega šova Kmetija “slavnih”, intelektualec in pijanec, kot je sam sebe včeraj označil pri enem izmed vprašanj.

Ko sem prvič pisal o oddaji Trenutek resnice, sem zapisal:
“Vprašanja so včasih na meji okusa in dejstvo, da moraš priznati tudi najbolj skrite in temačne skrivnosti, privabi gledalce pred TV ekrane. Kruha in iger in predvsem to, da obstajajo tudi ljudje, ki so slabši od nas samih, je privlačno.”

Še vedno zgoraj zapisano drži, vendar v oddajo dobiti Arturja Šterna, ki se mu zdi povsem simpatično, da udari žensko, da seksa pijan, ker je takrat boljši v postelji, da mu je povsem naravno, da se v svoji pijanosti podela v hlače in celo razlaga, da se mu to ni zgodilo samo enkrat?


Vse je stvar okusa. Oz. ta oddaja je kot na kožo pisana Arturju, ki mu je ekshibicionizem pri srcu in močno uživa v njem. Kar je povsem razumljivo. Malce manj mi je razumljivo, da intelektualec njegovega kova v oddaji, ki jo je včeraj verjetno spremljalo precej ljudi, uporablja vulgarne besede: kurac, fuk, posral (vem, da so to povsem vsakodnevne besede, ampak za televizijo niso primerne). Ampak dovolj o Arturju..

Razumem, da je morala TV3 dobiti za prvo oddajo osebo, ki je prebila led, oz. ki je privabila maso gledalcev, ki bodo to spremljali tudi v prihodnosti. Ampak ali nimamo že dovolj teh “znanih” Slovencev, ki polnijo strani medijev in ki jih je povsod veliko in še več? Meni osebno se je Artur zdel povsem zgrešen za prvo oddajo, še posebej pa vprašanja, ki sem jih zasledil, ko sem preklapljal med Studijem City in Trenutkom resnice.

Če TV3 štarta na maso gledalcev, bi bilo veliko bolšje dobiti zanimivega, “povprečnega” Slovenca, ki kakšno stvar prikriva, kot pa da so vsi Arturjevi odgovori že vnaprej jasni in pričakovani. Poleg tega pa da se razvleče Arturja na dve oddaji? No ja, mogoče pa TV3 ve natanko kaj počne. Čeprav rahlo dvomim.

p.s.: ali ste spremljali oddajo? kakšen se vam je zdel Artur?