had blog roni kordis had blog roni kordis

Trenutek Resnice in Jonas Žnidaršič

Oddajo Trenutek Resnice, ki jo pri nas predvaja TV3 in jo vodi Jonas Žnidaršič, sem že pred časom gledal na Nova TV.
Oddaja se mi je zdelo hudo zelo ekshibicionistična in definitivno morajo ljudje, ki se prijavijo nanjo, imeti zelo dobro počiščeno podstrešje. Ali pa jih žene nagrada 50.000€. Vprašanja so včasih na meji okusa in dejstvo, da moraš priznati tudi najbolj skrite in temačne skrivnosti, privabi gledalce pred TV ekrane. Kruha in iger in predvsem to, da obstajajo tudi ljudje, ki so slabši od nas samih, je privlačno.

In včeraj zvečer sem si vzel čas in si ogledal našo različico. Pohvale Jonasu. Spet nekaj povsem njemu pisanega na kožo – odlična igra in precej dobri dialogi, ki sem jih že precej časa pogrešal pri njemu!


Prvi udeleženec oddaje je bil mož od mame Cirile, zmagovalke resničnostnega šova Kmetija – če se slučajno kdo spomni tega! 63 letni moški, s precej veliko družino, ki potrebuje denar za prenovo hiše!

Prva vprašanja so bila rahlo tipanje terena, kasneje pa je prišlo na dan precej, vsaj zame, “čudnih stvari”. Priznal je da ima majhen penis, da ima probleme z impotenco, da je varal ženo med nosečnostjo, da jo je varal večkrat, da jo je udaril, da ima sin probleme z mamili… Kdor me spremlja preko Twitterja, je lahko sledil poročanju v živo!

Pohlep po denarju je naredil svoje. Vprašanje, če je prišel v oddajo zaradi slave, ga je stalo že prisluženega denarja in domov je odšel z ravno toliko denarja, kot ga je prinesel s seboj. In z obelodanjenjem svojih skrivnosti gledalcem, ki smo to spremljali.

Vsak udeleženec se sam, po lastni volji, udeleži oddaje. In se tudi zaveda, da so lahko vprašanja precej “nerodna” in precej “kruta”. In če si za trenutek predstavljam, da jaz sedim na tistem stolu, si to misel rajši takoj izbrišem izpred oči, kajti nisem tak tip človeka, ki bi se za zabavo drugim šel sramotiti pred “vesoljno Slovenijo”. (saj pisanje bloga ni sramotanje, kajne??)

Definitivno bo oddaja imela dobro gledanost, vendar se močno bojim da bo po parih oddajah že vse skupaj preveč “izpeto” in da bo izgubila smisel. Ampak ljudje radi gledamo, kar smo dokazali z gledanjem že vseh resničnostnih šovov v zadnjih letih, kako se nekdo ponižuje. Očitno je to v naši zavesti, da ne smemo biti mi najslabši, ampak smo “veseli”, da obstajajo še slabši od nas.

Jonasu pa čestitke za vodenje oddaje!

Zapisi drugih blogerjev na to temo:
Ura ekshibicionizma – Volkec
Trenutek Resnice = trenutek, ko ostaneš sam – Zvita Felgna
Trenutek resnice – resničnostni show – jeanmark
Trenutek resnice – B-jevo življenje

 1. Hm, zakaj sem imel občutek, da so ga po suhem nategnili? In zakaj sem imel občutek, da je tip tisto zadnje usodno vprašanje odgovoril po resnici?

  Sprašujem se kje bodo dobili folk, ki se bo prišel sramotit pred vsemi, pa bo ob tem vedel, da ga bodo nategnili na celi črti? Upam, da je možkar vsaj videl rezultate testov in da so bili pravi. Zakaj bi človek po priznanju o varanju itd., lagal pri tako nepomembnem vprašanju, kot je zakaj se je prijavil? Sploh ne vidim smisla, ker je bilo to prelahko vprašanje po vrsti neprijetnih….

  Jonas se je dobro odrezal, je pa škoda, da sodeluje pri tej nateganciji.

 2. Dobil isti občutek na koncu.. bolj verjel tipu kot pa zaslonu za njegovim hrbtom.

  Oddajo bi lahko mirno preimenovali v Pralnico umazanega perila. Jonas je potem kaj? hehe.. no, vprašanje koliko Jonas res uživa v vodenju te oddaje.

 3. Ha,ha, za tak denar bo pa Jonas že vodil.

  Je pa oddaja podn od podna. Po moje še bolj zrežirana kot Jerry Springer. Do zdaj še nikjer po svetu v tem šovu nihče ni dobil glavne nagrade. To vse pove. No win situacija – samo za gledanost. Ne verjamem, da ima oddaja perspektivo v našem prostoru.

 4. Za skeptike glede zadnjega vprašanja:
  Ste opazili, KAKO je odgovoril nanj? Ne z mirnim glasom kot na vsa prejšnja, ampak z (navideznim) razburjanjem in pretiranim poudarjanjem, pa še večkrat je ponovil.

 5. Po moje je lih to fora, da sam seb ni priznal resnice..
  Vse ostalo so pač dejstva, tu pa ga je psihološko zaje**

 6. danes sem dobil, sicer povsem neuradno, informacijo da bo v naslednjih dneh nekaj zelo zanimivih gostov :)

  ocitno so jih izbirali po dolocenem kljucu, ko ljudje cim bolj odstopajo od “povprecja” slovenca in s katerim se verjetno res ne moremo vsi poistovetiti..

  dan moznost se eni oddaji :)

 7. @had ma ne me basat.. informacijo si dobu ? Pa ti si genij. Zagotovo se v nasi zanimajo zate..

 8. Oddaja je zanimiva, posebno voditelj Jonas. Ljudje, ki sedejo na stol morajo pa tako ali tako imeti preteklost, da ne govorim o morali. Vsa čast Jonasu, da mu uspe krmariti med včasih grozljivih vprašanjih in še bolj grozljivih odgovorih. Kaj vse ljudje ne počno v svojih domovih. Ni ga denarja, ki bi me privlekel na ta stol, čeprav nimam nič takega, kar bi bilo zanimivo za Slovence.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja