Oddajo Trenutek Resnice, ki jo pri nas predvaja TV3 in jo vodi Jonas Žnidaršič, sem že pred časom gledal na Nova TV.
Oddaja se mi je zdelo hudo zelo ekshibicionistična in definitivno morajo ljudje, ki se prijavijo nanjo, imeti zelo dobro počiščeno podstrešje. Ali pa jih žene nagrada 50.000€. Vprašanja so včasih na meji okusa in dejstvo, da moraš priznati tudi najbolj skrite in temačne skrivnosti, privabi gledalce pred TV ekrane. Kruha in iger in predvsem to, da obstajajo tudi ljudje, ki so slabši od nas samih, je privlačno.

In včeraj zvečer sem si vzel čas in si ogledal našo različico. Pohvale Jonasu. Spet nekaj povsem njemu pisanega na kožo – odlična igra in precej dobri dialogi, ki sem jih že precej časa pogrešal pri njemu!


Prvi udeleženec oddaje je bil mož od mame Cirile, zmagovalke resničnostnega šova Kmetija – če se slučajno kdo spomni tega! 63 letni moški, s precej veliko družino, ki potrebuje denar za prenovo hiše!

Prva vprašanja so bila rahlo tipanje terena, kasneje pa je prišlo na dan precej, vsaj zame, “čudnih stvari”. Priznal je da ima majhen penis, da ima probleme z impotenco, da je varal ženo med nosečnostjo, da jo je varal večkrat, da jo je udaril, da ima sin probleme z mamili… Kdor me spremlja preko Twitterja, je lahko sledil poročanju v živo!

Pohlep po denarju je naredil svoje. Vprašanje, če je prišel v oddajo zaradi slave, ga je stalo že prisluženega denarja in domov je odšel z ravno toliko denarja, kot ga je prinesel s seboj. In z obelodanjenjem svojih skrivnosti gledalcem, ki smo to spremljali.

Vsak udeleženec se sam, po lastni volji, udeleži oddaje. In se tudi zaveda, da so lahko vprašanja precej “nerodna” in precej “kruta”. In če si za trenutek predstavljam, da jaz sedim na tistem stolu, si to misel rajši takoj izbrišem izpred oči, kajti nisem tak tip človeka, ki bi se za zabavo drugim šel sramotiti pred “vesoljno Slovenijo”. (saj pisanje bloga ni sramotanje, kajne??)

Definitivno bo oddaja imela dobro gledanost, vendar se močno bojim da bo po parih oddajah že vse skupaj preveč “izpeto” in da bo izgubila smisel. Ampak ljudje radi gledamo, kar smo dokazali z gledanjem že vseh resničnostnih šovov v zadnjih letih, kako se nekdo ponižuje. Očitno je to v naši zavesti, da ne smemo biti mi najslabši, ampak smo “veseli”, da obstajajo še slabši od nas.

Jonasu pa čestitke za vodenje oddaje!

Zapisi drugih blogerjev na to temo:
Ura ekshibicionizma – Volkec
Trenutek Resnice = trenutek, ko ostaneš sam – Zvita Felgna
Trenutek resnice – resničnostni show – jeanmark
Trenutek resnice – B-jevo življenje