Švicarska revija Prestige je bazen v Thalasso spa Lepa Vida na Solinah uvrstila na drugo mesto med najbolj spektakularnimi bazeni v Evropi. Všeč mi je, da tujci odkrivajo lepote Slovenije in da tujci pišejo o teh stvareh. Pri nas se premalo izpostavlja takšne stvari, predvsem pa smo vedno premalo ponosni na vse skupaj!

Tudi sam sem bil navdušen, ko sem pred dvema letoma prvič obiskal Lepo Vido. Takrat sem zapisal:

Pred časom so v Krajinskem parku Sečoveljske soline odprli Thalasso Spa Lepa Vida, ki je nekaj posebnega pri nas. Namreč celotna ponudba je precej odvisna od samega vremena – pričakujejo nekje 100 sončnih dni, ko bodo odprti in ker vse skupaj leži v krajinskem parku, ne omogočajo nočitev.

Meni osebno so soline čudovite že same po sebi in včeraj, ko sem stopil v Spa sredi ničesar, sem bil totalno navdušen. Tako nad urejenostjo, kot tudi nad osebjem, ki je prijazno. Vse skupaj je narejeno ekološko – za to, da so uspeli postaviti tam objekte, so moralo najprej pripraviti celoten teren – več kot 1800 pilotov v zemlji.

Bazen v tem naravnem okolju izgleda kot iz kakšnega filma in voda je tako čista, da jo poskusiš piti. Za ogrevanje vode uporabljajo sončno energijo, ki jo v parku izredno veliko. Do Spa-ja te pripeljejo z električnimi vozili, saj sprehod, po več kot 35 stopinjah ne bi bil najbolj prijeten.