Slovenija je PROTI – Mama in oče sta podoba zmagoslavja. Do poslednjih dni, objava na blogu, ki jo je v enem dnevu prebralo več kot 10.000 Slovencev in je dobila preko 550 lajkov na Facebooku.

Pa vendar mi kljub vsemu radovednost ni dala miru, saj sem v tem času dobil precej zanimivih informacij, ki vse skupaj prikažejo malce drugače. Novinar Dnevnika, Blaž Petkovič je poskušal pridobiti informacije o tem, kdo je naročnik tega spota, pa vendar ni dobil odgovora. Tudi SOZ se ne ukvarja s političnim oglaševanjem in izpostavljanjem otroka. Nihče dejansko ne ve, kdo stoji za tem spotom, sem pa v tem času dobil zanimiv komentar na blogu, ki vse skupaj postavlja v zanimivo luč.

Ok. Grem po vrsti. Pavle Ravnohrib je glas iz spota, ki so ga nekateri uporabniki Twitterja “križali”, ker je posodil svoj glas. Kdor ga pozna, se mu je to zdelo čudno, saj on definitivno ni homofob in je prej vse ostalo. Glede na to, da se je o njegovi spolni preferenci že veliko pisalo na različnih forumih, obstaja velika možnost, da je on trojanski konj. In da je opravil svoje delo profesionalno, predvsem pa z globokim ozadjem.

Vendar to še ni vse. Komentar na blogu, ki prikaže vse skupaj v drugačni luči je še bolj zanimiv:
Najbolj fino je to, da je mama te družinice moja bivša soseda. Kar srh me spreleti, če ona podpira to, da je družina lahko samo mož+žena, glede na to, kakšni so bili njeni starši do nje, predvsem oče, ki ga je bilo parkrat na teden moč slišati, kako se dere ves pijan na vse člane družine … Še bolj fino od zgornjega dejstva pa je to, da moža in ženo iz tega spota igrata ta moja soseda in njen brat. :D

Ups. Dva trojanska konja v enem spotu. Da tega, da so uporabili otroke v tem spotu, niti ne omenjam. Torej lahko zaključim, da je tista oseba, ki je pripravila scenarij, predvsem pa, ki je spravila skupaj celotno ekipo in vse skupaj posnela, razmislila o vsem. Kaj? O čem je razmislila?

Ker sem ljubitelj zarote:

  • če za tem spotom stojijo tisti, ki so PROTI, potem jih je nekdo zelo zelo kvalitetno nategnil. Glas, mož in žena, otroci.. V tem primeru čestitam organizatorjem oz. agenciji, ki stoji za tem projektom. Glede na to, da je Slovenija precej majhna, bo kmalu prišla tudi v javnost informacija o tem, kdo je posnel ta spot.
  • če za tem spotom stojijo tisti, ki so ZA, potem so dosegli svoj namen. Ljudje se zgražamo nad spotom in se množično odločamo, da bomo odšli na volišča in oddali svoj glas ZA. V tem primeru je bil pogrom nad glasom iz spota povsem nesmiselno dejanje, vendar je celotni zgodbi dalo veliko večjo težo, predvsem pa je vse skupaj dobilo večji odmev javnosti in medijev.

Vsekakor zanimiv spin. In v vsakem primeru win win situacija ZA vse, ki so ZA! Bravo. Nekdo je odlično odigral partijo in zmagal na celi črti. Me prav zanimajo odzivi vseh, ki so PROTI, ko bodo prebrali zgornji tekst in ki so v spotu videli vso idiličnost in ki so pisali komentarje, ker dejansko niso razumeli za kaj se gre v samem spotu. Se zgodi, kajne?!

In seveda se je v tem času pojavila na spletu še parodija zgornjega spota, z enakim naslovom.

Slovenija je PROTI PROTI – Starša sta podoba zmagoslavja. Do poslednjih dni.