Zgodilo se je. Preko 60% gledanost oddaje Na žaru, kjer je bil glavna “zvezda” Borut Pahor. Predsednik republike, ki se sonči v soju žarometov in uživa, ko se drugi delajo norca iz njega. Predsednik, ki je iz sebe naredil norca že tolikokrat, da je bilo včerajšnje “roastanje” samo del folklore, ki sodi v njegov nabor funkcij.

Predsednik, ki ima svoje “pahorizme” in ki mlada dekleta kliče “miške”. Predsednik, ki bi bil rad všečen, pa vendar je zgolj in samo populist. Predsednik, ki je s to oddajo postavil mejnike politične kulture v Sloveniji na povsem drugo raven (!!!) in ki je s tem že začel s svojo kampanjo za predsednika.

Oddaje nisem gledal. No, zadnjih 15 minut, ko je imel monolog, kjer je nam, nevednim plebejcem, razložil za kaj gre vse skupaj. Ko je iskal opravičila (dobrodelnost, da se itak že vsi delajo norca iz njega, da je to dialog, ki ga potrebujemo v Sloveniji) pa vendar je znova dokazal, da on živi od medijske pozornosti. Da jo potrebuje.

Njegov nagovor je bil takšen, da bi ga lahko povedal tudi na kakšnem drugem dogodku, v oddajo Na žaru pa definitivno ni sodil. Govoriti o resnično pomembnih stvareh, potem ko se ljudje delajo norca iz predsednika republike dve uri in več, ni primerno. Ampak kdo sem jaz, da bom ocenjeval, kaj je primerno?

Če se lahko Borut Pahor odloči za to, da bo gostoval v takšni oddaji, potem si vzamem jaz tudi svojo pravico, da ocenjujem njegov nastop. Njegove izjave. Predvsem pa, da povem svoje mnenje. V končni fazi je on predsednik republike, ki bi moral biti tudi predsednik vseh. Ali sodi v takšen format oddaje.. Ni več pomembno.

V bistvu me veseli, da je šel čez to “roastanje”. Zakaj?

Ker dvomim, da gre lahko še nižje. No, pri njem je ta situacija malce drugačna. Verjetno bo naslednja stvar golo fotografiranje za Playboy, ali pa nastop v kakšnem od resničnostnih šovov. Imamo pač ekshibicionista za predsednika in počasi se bomo morali začeti zavedati, da nas nič več nič v zvezi z njim ne sme presenetiti.

Priznam. Še cel kup stvari sem imel v mislih, ki sem jih želel preliti v ta zapis. Pa vendar se ne splača. Psi lajajo, karavana gre dalje. Jutri bomo vse skupaj pozabili in Borut bo našel nova udejstvovanja, kjer bo dokazal, da gre lahko vse skupaj samo globje.

p.s.: sam imam rad medium rare.. overcooked je samo in zgolj za v smeti.. vsaka podobnost z realnostjo je zgolj in samo plod vaše domišljije..

Priporočam:

pahor_na_zaru