Borut Pahor / Na žaru z Ladom Bizovičarjem #wtf

Lado Bizovičar ima na POP Tvju oddajo Na žaru. Borut Pahor pa je predsednik republike, ki počne vse ostalo, kot pa opravlja svojo funkcijo. In Borut Pahor bo gost oddaje Na žaru…

Mislim, da sem že s samim uvodom napisal vse, vendar grem vseeno še v par podrobnosti. Oddaja Na žaru je sicer kopija Roasta iz ZDA. Razlika je v tem, da so domače “žalitve” precej bolj na prvo žogo, kot pa so v tujini. V prvi oddaji je bil na žaru Lado Bizovičar, v drugi pa Jan Plestenjak. Ker sam povsem ne štekam koncepta “dejmo se delat norca iz norca”, sem tudi precej površno gledal oddajo, vendar sem dojel njeno bistvo.

Pred parimi dnevi, ko sem prvič slišal, da bo na žaru Borut Pahor, sem bil prepričan, da gre za dobro gverilsko akcijo. Ko pa sem opazil, da bo dejansko res on gost v oddaji, sem se zdrznil.

Predsednik republike je resna funkcija. Kljub temu, da smo se pri Borutu Pahorju navadili že vsega hudega, pa me je tole dodatno šokiralo. Ali si predsednik republike lahko dovoli takšne ekscese? Ali imamo kakšen kodeks obnašanja predsednika? Ali bo v oddaji Na žaru nastopal kot predsednik, ali zgolj kot Borut Pahor – ki pa je v končni fazi še vedno predsednik republike. Ne, ne gre mi skupaj.

Kakorkoli obračam, si ne želim predsednika, ki se spusti na nivo zabavljaštva in je za lastno promocijo pripravljen požreti tudi vse zbadljivke in žaljivke, ki so sestavni del “roasta”. Je to mogoče zgolj še eden izmed tistih njegovih vložkov za všečnost, ki mu bodo dali še en predsedniški mandat?

Karkoli in kakorkoli že, je to razvrednotenje funkcije predsednika države. Funkcije, ki naj bi bila spoštovana, predvsem pa naj bi imela določeno veljavo. S takšnimi potezami pa bo ta funkcija postala povsem nepotrebna in razvrednotena. Mogoče pa je smisel vsega ravno to. Živimo v “čudni” državi, kjer nam vladajo “čudni” ljudje.

Suma sumarum – sami smo to izvolili in sedaj moramo živeti s tem. Bi si pa vseeno želel, da imamo za predsednika republike človeka, ki loči zabavljaštvo od funkcije, ki jo opravlja!

borut_pahor_ajax7

  1. Roni, še ena hujša stvar se mu lahko zgodi. Da ga povabijo za gosta na nova24tv.si!

  2. V Amerik je ta funkcija še tolk resnejša, pa je bil Obama gost pr Galifianakisu — kar ni zlo delč od tegale pečenja. Po moje ns (in Pahorja) zarad tega ne bo konc.

  3. Jaz se ne strinjam, da gre za kakršnokoli razvrednotenje funkcije. V pretekolosti med smo za predsednika vedeli, da ga imamo le, ko smo volili. Pri Pahorju se vsaj vmes še kaj dogaja, je aktiven tako ali drugače in s tem funkciji predsednika daje dodano vrednost.

    1. ravno to je smisel taksnih funkcij :) najboljsi politiki so tisti, za katere ne ves, da obstajajo.. ampak da se pozna njihovo delo..

  4. Reklama je reklama. Slabe reklame ni. To je pac SOV BIZNIS. Tudi sam propagiras veliko SOV BIZNISA, tako da, zakaj bi politika bila izjema. Preklopi kdaj na tretjega, na prenos iz DZ.

Komentarji so zaprti.