Preko 1000 tekačev se je danes, kljub slabemu vremenu, pognalo v tem na letalnico na Planici v sklopu tekmovanja Red Bull 400. Tokrat je bilo to že 4. tekmovanje Red Bull 400 in tretjič je pri moških zmagal Ahmed Arslan iz Turčije s časom 05:09.7. Drugo mesto je dosegel Simon Novak s časom 05:11.1 in tretje mesto Nejc Kuhar s časom 05:11.5. Pri dekletih je zmagala Valentina Belloti iz Italije, drugo mesto je zasedla Adela Stranska iz Češke in tretje mesto Antonella Confortolla iz Italije. Ostali rezultati so tukaj in tukaj več informacij.

Letošnje razmere so bile vse prej kot idealen. Dež, ki je padal kot za stavo, je organizatorjem povzročil malce težav in posledično so se odločili, da bodo rezultati kvalifikacij šteli za končne rezultate. S tem je vse skupaj postalo malce bolj zanimivo, saj ni bilo prostora za taktiziranje, predvsem pa je vsak tekač moral v prvem in edinem teku na letalnico dati vse od sebe. Dobesedno! Popoldan se je vreme spremenilo in posijalo je sonce – razmere bi bile idealne za finale, vendar je bila že pred tem sprejeta odločitev, da finala, kjer bi se pomerilo najboljših 50 iz kvalifikacij, ne bo. Namreč, v finalu bi bilo precej lažje “taktizirati”, saj bi lahko tekači opazovali svoje sotekmovalce in posledično stopnjevali sam tempo.

Sam sem se povzel na vrh letalnice po stopnicah in sedaj, ko tole pišem, čutim prijetno utrujenost kolen. Si pa nekako ne predstavljam, kako je, ko to razdaljo pretečeš v precej hitrem tempu!

Kapo dol vsem, ki ste danes sodelovali (tekmovalci in tekmovalke so bili iz preko 20 držav!) in ki ste uspešno, v času pod 15 minut, tudi prišli do vrha letalnice. In čestitke Red Bullu, ker je uspel pripraviti zopet zanimiv spektakl, ki si ga je, kljub slabemu vremenu, ogledalo zelo veliko ljudi!