Kako sem se vzpel na planiško velikanko in skoraj umrl / Red Bull 400

400 metrov. 202 metra višinske razlike. To je Red Bull 400, ki bo 16.9.2017 potekal v Planici – tek na planiško letalnico je postal že tradicionalen in privabi tekače iz celega sveta. Lansko leto je tekmovalo preko 1000 tekmovalcev in zmagovalec je bil Ahmed Arslan iz Turčije s časom 05:09.7, drugo mesto je dosegel Simon Novak s časom 05:11.1 in tretje mesto Nejc Kuhar s časom 05:11.5.

Lansko leto sem se med tekmo Red Bull 400 dvakrat povzpel na vrh letalnice in začel razmišljati o tem, da bi se letos lotil podviga in šel tekmovati. Sicer nisem tekmovalni tip in me je takšne vrste tekmovalnost že dolgo nazaj minila. Letos, tudi če bi se odločil, ne bi mogle priti v Planico na tekmo, ker sem ta čas na dopustu.

Sem se pa zato včeraj odpravil v Planico in se povzpel na velikanko. Na srečo si nisem meril srčnega pulza, ker bi bil presenečen, da ima človek lahko tako visok pulz. Glede na to, da imam strah pred višino je bil pogled v dolino precej “spooky”, ampak sem preživel in uspel priti do vrha skakalnice – sicer v trikratniku časa rekorderja iz Turčije, predvsem pa sem vmes snemal vse skupaj.

Na posnetku sem malce pohitril vse skupaj, predvsem z razlogom, da se ne sliši moje “hropenje”, razbijanje srca in pizdenje.

Več informacij o samem teku in prijavi dobite na naslovu: