Včeraj je, po dolgem času, dobil svoj čas na televiziji Rado Pezdir. Nacionalka ga je gostila v studiju in sicer v primeru lobiranja Janeza Zemljariča in njegovih dostopov do ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Glede na to, da je bil Rado Pezdir precej časa odsoten iz naše medijske scene, me zanima, če se je sedaj odločil, da bo obračunal z UDBO (SDVjem).

Nacionalna televizija vsake toliko časa preseneti. Ali je to pozitivno ali negativno, sploh ni vprašanje. Vprašanje je, zakaj so “rehabilitirali” Rada Pezdirja v novici o lobiranju Janeza Zemljariča.

Erika Žnidaršič in Nataša Markovič sta pripravili dobra izhodišča, da je Rado Pezdir lahko zopet udaril in očitno je bilo to dobro “pripravljena” akcija, saj se je tudi Reporter takoj odzval na to s člankom in naslovnico. Dvomim, da je bilo to naključje, ampak precej dobro usklajena akcija. Kdo je tisti, ki stoji za tem, pa je seveda povsem drugo vprašanje. Komu koristi to početje in kaj je namen tega?

Če je storil Janez Zemljarič karkoli, kar je zakonsko prepovedano, potem naj se proti njemu vloži ovadba. Simple, kajne? Če ne, je to samo populizem, ki služi diskreditaciji osebe. In ja, v letu 2016 še vedno ob vsaki stvari vlečemo iz predala preteklo zgodovino, ker se nam je lažje ukvarjati s tem, kot pa živeti v letu 2016 in s pogledom v prihodnost.

Rado Pezdi se očitno vrača na našo sceno in mu pri tem stoji ob strani nacionalna televizija? Kdo bo imel korist od tega, da se bomo spet ukvarjali z UDBO (SDVjem)? Se volitve bližajo? Bo puč?

Rado Pezdir se vraša na sceno / bo tokrat obračunal z UDBO / Janez Zemljarič
Rado Pezdir se vraša na sceno / bo tokrat obračunal z UDBO / Janez Zemljarič