Rado Pezdir, Borut Pahor, Tomaž Gantar

Kaj imajo skupnega Rado Pezdir, Borut Pahor, Tomaž Gantar? Vsi so v javnosti opletali z izrazi kot so lobisti, korupcija, strici iz ozadja, interesi posameznikov in s tem predramili javnost, ki je začela verjeti, da v tej državi res obstajajo ljudje, ki vse skupaj vodijo iz ozadja. Imena, ki so se pojavljala so bolj ali manj znana – Milan Kučan, Janez Zemljarič in podobni ljudje, ki so mogoče nekoč res imeli velik vpliv in so lahko dosegali stvari katere si preprosti smrtniki nismo niti predstavljali.

Pa vendar. Zgoraj omenjeni ljudje so precej govorili o teh lobistih, zaradi katerih Slovenija ni več Slovenija in zaradi katerih se ne da v državi delati, kot bi se moralo delati. Rado Pezdit je pisal in govoril o kovčkih, Borut Pahor je to izkoristil v predvolilnem času, Tomaž Gantar pa je to predstavil javnosti v svoji odstopni izjavi. In kje hudiča je problem?

Očitno so ti trije vedeli veliko o teh stvareh, saj so to jasno in glasno izpostavili. Vendar mene zanima, kot državljana Slovenije, ali so te sume lobiranja, korupcije prijavili komu? Ali so poskrbeli za to, da se kaj takšnega v naši deželi ne bo več dogajalo? Po občutku sodeč ne. V bistvu še huje – v javnost so vrgli kost, ki jo sedaj javnost grize. Ali dejansko obstajajo lobiji, ki so tako močni, da uravnavajo življenja v Sloveniji je nekaj povsem drugega. Higiensko bi bilo, da bi takšne primere – glede na to, da očitno vedo kdo in kako to počne, prijavili in bi s tem rešili Slovenijo stricev iz ozadja. Pa vendar tukaj nisem imel v mislih tistih stricev iz ozadja, ki nam jih ponuja desna opcija. Udbomafija, Murgle, rdeča naveza.

Problem Slovenije je v tem, da smo majhni, ampak očitno smo še vedno preveč veliki, da bi lahko uredili takšne stvari, zaradi katerih ne moremo normalno živeti v tej lepi deželici. Sam ne bom ugibal ali so bili ti ljudje, ki so jih omenjali Rado Pezdir, Borut Pahor in Tomaž Gantar resnični, ali samo plod zavajanja javnosti, vsekakor pa bi si želel, da bi nekdo preveril te trditve in začel sekati “hobotnico” natanko tam, kjer se prisesa na državne jasli. Takšnih primerov pa je v Sloveniji zelo veliko.

Doklet bodo posamezniki samo streljali v javnosti z izrazi, ki v končni fazi nič ne pomenijo, se bojim, da se v Sloveniji ne bo veliko spremenilo. Kamoli spremenilo, vse bo vedno ostalo isto. Torej – Rado Pezdir, Borut Pahor, Tomaž Gantar – z imeni na dan, ali pa zadržite opazke zase, saj s tem povzročate še večje sranje, kot je že sedaj v Sloveniji. Na žalost so pravljice, ki jih poskušate spinati v javnosti zanimive za javnost, ampak naredijo več škode kot koristi, če jih na koncu ne podkrepite z imeni in podatki. In v takšnem primeru bi moral narod nastalo škodo prevaliti ravno na vas, ki ste te stvari očitno vedeli, vendar jih niste predstavili pristojnim organom, ali pa javnosti!

borut_pahor_ajax4

 1. Kako pa, da si Erika Breclja izpustil iz tega seznama?

  Kakorkoli, zagrešil si isto, kar očitaš zgoraj navedenim gospodom.
  Namreč tudi sam si jasno in glasno zgoraj zapisal: “Takšnih primerov pa je v Sloveniji zelo veliko.”
  Torej, če jih poznaš, zakaj pa ti ne pišeš o konkretnih primerih, po možnosti celo z navedbo povzročiteljev?

  Lahko le ugibam, da se enako kot zgoraj omenjeni gospodje, ne želiš izpostavljati tožbam in morda tudi kakšnim bolj prikritim pritiskom in škodi.

 2. Namreč tudi sam si jasno in glasno zgoraj zapisal: “Takšnih primerov pa je v Sloveniji zelo veliko.”
  Torej, če jih poznaš, zakaj pa ti ne pišeš o konkretnih primerih, po možnosti celo z navedbo povzročiteljev?

  Tole pa tudi mene zanima, Had?

  1. Had? Pa ja ne boš tak kot Rado Pezdir in Borut Pahor…

Komentarji so zaprti.