Pisalo se je leto 1990, natančen datum je bil 23.12., ko je 88,5% volivcev na plebiscitu glasovalo ZA samostojnost Slovenije. Tri dni kasneje so bili razglašeni uradni rezultati in posledično je 26. december razglašen za dan samostojnosti in enotnosti.

Letos mineva 26 let od trenutka, ko je skoraj celotna Slovenija stopila skupaj in se odločila za pot, po kateri naj bi šli?! Naj bi šli sem zapisal?

Ja, verjetno si je večina volivcev takrat vse skupaj predstavljala drugače kot so šle stvari v teh 26 letih! Glede na številčnost ljudi, ki so verjeli v Slovenijo (sam še nisem imel volilne pravice) in so tudi podprli odločitev, bi bilo prav, da bi si v Sloveniji naši ljubljeni vodje vzeli čas za premislek in da bi končno ugotovili, da so oni tam zaradi nas in nismo mi tukaj zaradi njih!

Bom malce vulgaren, ker so takšni časi.

  • boli me kurac ali je stranka leva ali desna, edino pomembno je, da deluje v interesu volivcev in ne zaradi lastnih interesov
  • vseeno mi je, ali so črni, rdeči, beli, rumeni, zeleni – čas je, da se vsi, od ljudstva izvoljeni predstavniki povežejo med seboj in naredijo spremembe, ki jih bomo občutili državljani Slovenije.
  • dovolj je bilo prepirov kdo ima daljšega v parlamentu – sploh ni pomembno, kaj je kdo kdaj rekel in kaj kdo kdaj ni rekel – želim, da se razmišlja o naši prihodnosti, predvsem pa o tem, kako bodo vse stranke skupaj naredile nekaj za našo dobrobit!

Nočem več gledati tega sranja v parlamentu, ki sem mu priča zadnja leta, ko so interpelacije del dnevnega reda, ko so tekle ure in ure debate za povsem neproduktivne zadeve, Slovenija tone v morje dreka globje in globje!

Čas je, da se preseka Gordijski vozel in da se postavi človeka na prvo mesto in se posledično za človeka dela v parlamentu! Da bomo Slovenci zopet dostojno živeli, da ne bodo politiki več sejali razdora med narodom, predvsem pa da se bom v svoji ljubi Sloveniji počutil spet kot človek in ne zgolj kot molzna krava, ki daje, da se lahko nekdo na oblasti igra z nami!

Želim si, da bi se prebudil in v časopisih prebral, da ima Slovenija najmočnejšo koalicijo do sedajsestavljeno iz vseh strank v parlamentu. Da so ministri resnično sposobni ljudje, ki so moralne avtoritete in jim lahko zaupamo, predvsem pa da bodo vsi ti, ki smo jih mi izvolili, tam zato, da bo nam v Sloveniji lepše, predvsem pa da bodo spet živeli in bili ponosni na to, da smo v Sloveniji!

Mogoče tole zveni kot apel, vendar mislim da je tole bolj razmišljanje precej velikega števila Slovencev, ki imajo dovolj spletk, igric, podtikanj, afer in vsega ostalega sranja s katerim nas bombardirajo z vseh strani in mi ga mirne duše “požremo”. Če je tole apel – politiki vseh strank, barv, nazorov,… v Sloveniji, stopite končno skupaj in naredite nekaj za nas in za našo prihodnost!

Ja vem, danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan! Upanje pač umrje zadnje!