Konec je izbora za pesem Evrovizije v Kijevu in včeraj je zmagovalec postal Portugalec Salvador Sobral s pesmijo Amar Pelos Dois. Omarju Naberju, se s pesmijo On My Way ni uspelo uvrstiti v finale.

Preko 200 milijonov ljudi spremlja pesem Evrovizije po celem svetu. Letošnji zmagovalec, tudi moj edini favorit, pa je dokazal, da Evrovizija ni samo kuhinja in blišč, ampak je lahko tudi glasba.

Njegova drugačnost je prepričala marsikoga, predvsem pa žalostna zgodba, ki je del njega. Torej obstajajo še drugačna orodja, kot je zgolj in samo blišč in prazno petje. In ja, ko sem prvič za trenutek ujel njegov nastop, sem bil prepričan, da bo Salvador zmagovalec. Ker:

  • njegovo obnašanje na odru
  • scena na odru
  • moč pesmi
  • čudovita kompozicija

Sicer bi bilo verjetno vse skupaj še boljše, če bi pesem zapela njegova sestra, ampak potem bi izgubili del “smiljenja”, ki je bil zelo prisoten na odru. Ampak imam občutek, da je bilo vse skupaj zelo dobro inscenirano..

Enihu. Komad je fajn, ni evrovizijski, ampak sede ta melos. In mogoče bo Ronaldo imel drugo leto možnost, da vodi pesem Evrovizije! Tudi to nekaj šteje, kajne!