Nisem ciljna skupina Evrovizije, ampak, roko na srce – to je največji šov v letu na področju glasbe. Če bi bil lastnik Hofer trgovin, bi po včerajšnjih slaboumnih komentarjih, ki jih je v etru izrekel Andrej Hofer, zagotovo razmišljal o preimenovanju v Aldi. Ja, tako slabo je bilo vse skupaj in vsakič znova, ko komentira Hofer, je temu tako.

Samo par primerov njegovih izjav, ki jih je bilo toliko, da so se tviteraši pošteno zgražali nad njegovo komunikacijo. Verjetno si zasluži nagrado bodeča neža – glede najbolj seksistične izjave.

Seveda na tem mestu čestitke vodstvu RTV za izbiro Hoferja kot komentatorja:

  • Kaj pa ima to? Oprsje? To je sveže napolnjeno
  • Dobro zna raztegniti mednožje
  • Denis Avdić mi piše. Avdić, nisi v prvem planu, jaz sem danes velika zvezda
  • Ea ea kar v slovenščini pomeni ea ea

V bistvu je bilo mučno. Tako mučno, da je bil komentator prenosa Evrovizije na HRT1 veliko boljši in predvsem manj seksističenm. Mogoče se Hofer ne zaveda, da živimo v letu 2023. Predvsem pa je čas, da tudi vodstvo RTV začne razmišljati o tem, da takšen voditelj ne sodi več na TV. Mogoče v letu 2000 bi to še šlo, sedaj pa je samo še slabše in gre nižje.

Sicer pa me ob vsej tej evforiji glede Evrovizije zanima, kdo je sestavljal slovensko strokovno žirijo. Ker točke, ki so jih podelili – mah, sploh nima smisla komentirati tega.

Sicer pa vesel, da so Joker Out prišli v finale škoda, ker so se Let3 odrezali precej slabše, kot sem pričakoval – ker strokovna žirija je raje dale točke tistim, ki so fušali na odru in ker se je še enkrat dokazalo, da je pomembno, kje leži tvoja država.

Še to, zmagala je Švedska iz preprostega razloga – ker bo drugo leto 50 let zmage skupine Abba na Evroviziji in bodo lahko na Švedskem naredili dober žur. Sicer pa komad, tak, da ga sploh ne bi opazil.

Edina točka, ki sem si jo zapomnil je bila pesem You’ll Never Walk Alone, ki jo je izvedel Nizozemec Duncan Laurence, zmagovalec Evrovizije leta 2019.

andrej hofer
andrej hofer