Hannah Mancini – potuje v Malmö na pesem Evrovizije 2013

Lansko leto smo imeli Misijo Evrovizijo, letos pa je projektna ekipa RTV Slovenija izbrala pevko Hannah Mancini, da bo odpotovala v Malmö na pesem Evrovizije 2013 in tako zastopala Slovenijo! Kot prvo, pojma nisem imel, da bo letos izbor potekal na tak način. In kot drugo, malce sem presenečen nad izborom. Namreč bil sem nekako prepričan, da mora biti izvajalec “domačin” – kar pa za Hannah Mancini ne bi mogel povsem trditi:

Američanka, ki jo je v Slovenijo pripeljala ljubezen (poročena je s Slovencem), velja za kvalitetno vokalistko, skozi sodelovanje s slovenskimi modnimi oblikovalci, predvsem Matevžem Faganelom, pa je postala ljubljenka tudi modnih kritikov. Že nekaj časa se uči govoriti slovensko. (vir)

Ampak nič ne de. Verjetno bo Hannah Mancini uspela doseči več, kot pa so v preteklih letih Maja Keuc, Ansambel Roka Žlindre in Kalamari, Quartissimo in podobni.

Vseeno Hannah ni neznanka na naših odrih, saj je pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici (Anywhere With You / Daleč stran leta 2009, And We Danced / Bil je ples leta 2010, Walking Away feat. Trkaj leta 2011). Prav tako pa je leta 2011 sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti.

Hannah Mancini lahko sledite:

In seveda – veliko uspeha! Vsekakor je tole boljše, kot pa gledati misijo Evrovizijo dva meseca! In cenejše!

Xequtifz – And We Danced – Bil je ples – Video

  1. “Verjetno bo Hannah Mancini uspela doseči več, kot pa so v preteklih letih Maja Keuc, Ansambel Roka Žlindre in Kalamari, Quartissimo in podobni.”

    Za vse razumem, razen za Keuc ne. Hej, bila je v finalu?!?!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja