Najboljši sladoled, ki si ga lahko pripravite doma je veganski. Vzame vam par minut dela, vendar pa za njegovo pripravo potrebujete mešalnik – blender. Jaz sem dobil na test #Bosch VitaStyle Mixx2GO in pripravil z njim veganski banana / mango sladoled. Kakšen je bil? Kot vedno – #topshit.

Par karakteristik mešalnika Bosch VitaStyle Mixx2GO:

  • moč: 350 W / 2 hitrosti
  • ThermoSafe stekleni del (0.6 l) (odporen na vročino in za pranje v pomivalnem stroju)
  • nož in ohišje iz nerjavečega jekla
  • vsi plastični deli v stiku z živili so brez BPA snovi
  • Tritan 2Go steklenica (500 ml)
  • Tritan sekljalnik (200 ml) – tega nisem preizkusil, ker doma nisem imel nobenih oreščkov

Mešalnik je izredno tih – sam sem navajen precej glasnejših. Ima dve hitrosti mešanja, vendar svoje delo opravi odlično. Tudi zunanji izgled je takšen, da paše v vsako kuhinjo – mogoče je edino led osvetlitev okoli mešalnika v meni prebudila mešane občutke, ker se sicer bolj nagibam k preprostosti in zagovarjam načelo manj je več. Zraven je priložena steklenica za prenašanje smoothijev in pa manjši sekljalnik, da lahko sami pripravite vegansko mleko iz mandljev.

Glede na to, da sem moški, mi je všeč, da je glavni del narejen iz stekla, ki je odporno na temperaturo – posledično pomeni, da lahko v njem “blendam” juho in ga na koncu dam v pomivalno stroj in tako uspem preživeti srečanje z rezilom, ki je iz nerjavečega jekla.

Recept za veganski sladoled – banana / mango nicecream

  • banane
  • mango

Da. Prav ste prebrali. To je vse, kar potrebujete za (zame) najboljši sladoled. Banane (2 banani za eno večjo porcijo sladoleda za eno osebo) olupite in narežite na koščke. Dajte v zamrzovalno vrečko in čez noč pustite v zamrzovalniku. Moj nasvet – kupite par kilogramov banan in si jih tako pripravite za trenutke, ko vam bo padel “cukr” in si boste zaželeli sladoled. V zamrzovalniku se ne pokvarijo in vam bodo vedno prišle prav. Ko si boste zaželeli sladoled, jih samo vzemite iz zamrzovalnika in jih ne odtajajte.

Narežite mango – polovico za eno osebo, ali po želji tudi več, če ste ljubitelj manga in ga dajte v mešalnik – v mojem primeru v Boschevega.

Zmeljite, da dobite tekoč mango in mu dodajte zmrznjene banane. V tem primeru vam ne bo potrebno dolivati rastlinskega “mleka”, ali vode, saj je mango dovolj sočen. Potem pa z mešalnikom toliko časa mešajte, da boste dobili gostljat sladoled in da ne bo več zmrznjenih banan. Struktura sladoleda je precej odvisna od samega mešalnika in tale testni VitaStyle Mixx2GO me je pozitivno presenetil.

Seveda lahko namesto manga uporabite katerokoli drugo sadje – datlje, oreščke, kakav, ali pa češnje, jagode.. In mu na koncu dodate začimbe po vaši želji – recimo cimet, vanilijo, ali karkoli drugega.

Sladoled je okusen, zdrav, predvsem pa ga je mogoče pripraviti v pariih minutah in je vse skupaj zelo preprosto. Jaz ga obožujem, ne glede na letni čas.

Aha. Kako izgleda, ko jaz pripravljam nicecream? Poglejte si v spodnjem posnetku in se naročite na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis