Ko me je pred časom Matej Špehar povabil, da mu pridem pomagati pri obnovi/predelavi Beer Bullija, sem bil navdušen. Projekt, ki si ga je zadal Matej ima daljšo zgodbo in verjamem, da jo večina pozna – za vse tiste, ki je ne poznate, pa klik na https://beerbulli.si/.

Četrtek. Prišel sem pred Tadejevo delavnico v Sneberje in počakal Mateja. Nisem točno vedel kaj bom počel, ampak karkoli bo, sem se veselil, saj priznam, da pogrešam pravo fizično delo – zadnja leta precej premalo fizično ustvarjam in posledično pogrešam to.

Tadeja sem poznal že iz Itak Ven projekta, ko sem prišel v delavnico in sem se navduševal nad predelavo starega T2 kombija. Tokrat je bila zgodba malce drugačna, saj bodo moje roke pomagale pri predelavi in posledično bodo pustile pečat na Beer Bulliju. Na vrsti je bilo varjenje in pa punktiranje. Če bi vedel vnaprej, bi vsaj poguglal stvari in posledično bi mi bilo bolj jasno, kaj in kako je treba delati.

Tako pa sem lahko v živo testiral kako poteka takšno delo v delavnici. No, seveda ni šlo brez pizdenja in v nekem trenutku sem se ustrašil, da bom zažgal Beer Bullija. Ampak pod budnim očesom Jurija sem uspel neuničiti Bullija in priznam, da mi je šla punkcija boljše kot pa samo “švasanje”.

Kako je vse skupaj potekalo? Poglejte si v spodnje video zapisu. Upam, da je Tadej vzel resno mojo željo, da bi mu kdaj priskočil pomagati pri predelavi kakšnega avtomobila – mogoče kdaj celo svojega!

Matej! Kot sem rekel v videu. Vesel sem, da sem bil lahko del te zgodbe.

Vse dele serije pa si lahko ogledate tukaj: