Janez Janša verjetno ni bil v življenju na nudistični plaži / efekt nudistične plaže

Janez Janša je na slavnostni akademiji SDS v enem stavku dokazal, da nima niti kančka pojma o nudizmu, saj če bi ga imel, potem ne bi nikoli naredil tako neumne primerjave – nove politične obraz, ki se jih očitno precej boji, je primerjal z efektom nudistične plaže.

Njegova izjava definitivno sodi v “mimosunek leta”: Novi obrazi, ki se pri nas pojavljajo, imajo efekt nudistične plaže – od daleč zgleda vse zelo privlačno, ko pa prideš zraven, je pa to malo drugače. V svetovnemu turizmu nudistične plaže sicer obstajajo, so pa izjema, niso pravilo.

Mogoče bi bilo smiselno, da bi Janez Janša preden dela takšne primerjave razumel nudizem. Na nudističnih plažah se ne gre za privlačno, ali manj privlačno. Nudisti se ne ozirajo na to, kakšni so drugi ljudje. Ne ozirajo se ali so to mladi ali starejši. Ali so to beli ali črni. Niti ni pomembno bogastvo, ki ga ima kdo med nogami. Na nudistični plaži se ne ocenjuje obiskovalcev in se jim ne očita že vnaprej stvari. Vsak ima zase svoj prostor in uživa v tem. In vsak se ukvarja s seboj. Če bi to Janez razumel …

Verjamem, težko je to razumeti Janezu Janši, pa vendar bi bilo mogoče celo smiselno, če bi se kdaj vsaj za trenutek sprostil in pozabil na vse “zarote” in “udbomafije” … in kar je še nad njim in odšel na nudistično plažo – šele takrat bi lahko govoril o tem. Predvsem pa bi obstajala možnost, da bi razumel, da življenje ni zgolj tekmovanje – kdo ima daljšega, kdo bo koga bolj užalil, kdo bo izpadel večji kalimero …

Po drugi strani ga pa povsem razumem. Verjetno je cel kup kompleksov, ki so v človeku, ki ima občutek, da je nudistična plaža tržnica, kjer izbiraš med lepšo in gršo robo. In ker taista oseba tako enači tudi ljudi v politiki je vse skupaj precej smešno. No, v bistvu je žalostno. Ampak, ali je res kdo pričakoval karkoli drugega?

 

  1. Ura je 7:15 zjutraj in sem dokaj prepričan, da je to najbolj neumna stvar, kar jih bom prebral danes. Pa da ne bi kdo mislil, da sem kak ljubitej JJ ampak tale je enostavno preveč.

    1. kolk kul komentar. vsebina zapisa je pac nevazna, jaz sem tisti, ki steje, kajne?

Komentarji so zaprti.