Jeff Bezos Forbes Jeff Bezos Forbes

Jeff Bezos je najbogatejši človek na svetu (131 milijard) in prvi na Forbesovi lestvici milijarderjev

Jeff Bezos, ustanovitelj Amazona, je tudi letos prvi na Forbesovi lestvici milijarderjev in s tem tudi najbogatejši človek na svetu s 131 milijardami dolarjev premoženja. Sledi mu ustanovitelj Microsofta Bill Gates in ameriški vlagatelj Warren Buffett.

Najmlajša miljarderka je Kylie Jenner, ki je pri 21 letih vredna že milijardo dolarjev, sledi pa ji Alexandra Andresen, ki je pri 21 letih vredna 1,4 milijarde. Najbogatejša ženska je Francoise Bettencourt Meyers, dedinja imperija L’Oréal in vredna skoraj 50 milijard dolarjev.

Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, je izgubil tri mesta in končal kot osmi najbogatejši, medtem, ko je nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg pridobil dve mesti in se uvrstil na deseto mesto.

Jeff Bezos je v primerjavi s prejšnjim letom svoje premoženje povečal za 19 milijard dolarjev, Gatesovo premoženje pa je manjše za 6,5 milijarde dolarjev in znaša okoli 90 milijard dolarjev. Warren Buffett ima za 82,5 milijarde dolarjev premoženja, kar je 1,5 milijarde manj kot v prejšnjem letu. Med 20 najbogatejšimi Zemljani sicer tudi tokrat prevladujejo Američani – med prvo dvajseterico jih je letos 14.

Celotna lestvica – https://www.forbes.com/billionaires/

Jeff Bezos je najbogatejši človek na svetu 131 milijard in prvi na Forbesovi lestvici milijarderjev
Jeff Bezos je najbogatejši človek na svetu 131 milijard in prvi na Forbesovi lestvici milijarderjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja