V Laškem je v soboto 27-letnik oblečen v policista ustavljal voznike in izvajal kontrolo prometa. Očitno je našel vzor v vardi, ki v maskirnih uniformah patruljira ob meji in straši prebivalce z “replikami” orožja.

Že več kot leti dni je minilo od “ustanovitve” paravojaške enote varda in glede na to, da ni zakona, ki bi jim preprečil njihovo početje – patruljiranje ob meji v maskirnih oblekah, bomo očitno sedaj dobili njihove “posnemovalce”.

Za tiste, ki imate pripravljen argument, da Franci Kek v skriti kamero počne iste stvari – še enkrat pomislite, če gre res za isto stvar? Če ne najdete odgovora, vam pomagam. Ne, gre za skrito kamero in njegova uniforma ni “policijska”, ampak “miličniška” – vsaj v tistih delih, ko sem ga jaz videl.

Seveda so se takšni primeri pojavljali tudi že v preteklosti, ko so se ljudje odločili, da bodo na lahek način zaslužili z naivnostjo ostalih. In ja, takšno početje je prepovedano – gre za lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo. In prav taisto bi lahko uporabili pri vardi, ne pa da so morali spreminjati zakon in poželi neodobravanje zagovornikov varde.

V vsakem primeru srčno upam, da do takšnih podvigov ne bo več prihajalo, saj v nasprotnem primeru si bo lahko vsak po svoje vzel zakon v svoje roke. Naslednji korak bi bil lahko modre luči na avtu in pa v slogu “Mad Maxa” izrivanje vozil, ki so prepočasna na avtocesti. Ali pa postavitev meje na Trojanah. Ali pa … Ja, neumnih idej je neskončno. Zgolj upam, da jih ne bo kdo uporabil.