Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi

Padel predlog o aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi

Predlog vlade o aktivaciji 37.a člena zakona o obrambi, s katerim bi vojska dobila večja pooblastila pri širšem varovanju državne meje, ni prejel potrebne dvotretjinske večine navzočih na odboru DZ za obrambo. Poleg poslancev koalicijskih SDS, SMC, NSi in DeSUS so predlog podprli še poslanci SNS, opozicijskih SAB poslanec SAB je bil vzdržan. Poslanci LMŠ, Levice in SD pa bili proti.

Na seji je bilo prisotnih 19 poslancev,  za predlog jih je glasovalo 11, kar je manj od dveh tretjin, zato predlog ni bil sprejet.

Nasprotniki aktivacije tega člena so izpostavili, da potrebe po dodatnih pooblastilih vojski ni, saj pritisk migrantov popušča. in lahko vojska v kriznih razmerah zaradi epidemije pomaga pri drugih nalogah, kot so logistika, helikopterski prevozi, razkuževanje in humanitarno udejstvovanje.

Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja