Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi

Začne se neuradno in z objavo v “njihovem” mediju / kdo si želi aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi?

Demokracija je včeraj zvečer tvitnila: Neuradno: Hrvaška ne sprejema vrnjenih migrantov, če nimajo potrdila o normalni telesni temperaturi … Poklical nas je bralec iz okolice Starega Trga ob Kolpi, kjer so nedavno policisti znova zajeli večje skupine migrantov … Tako se začnejo ustvarjati zgodbe in potem sledi še neskončno število tvitov na to temo in laž postane resnica.

V letu 2020 in v teh časih medij še vedno objavlja informacije, ki niso preverjene in ki niso namenjene drugemu kot ustvarjanju strahu in pozivanju vojske – očitni si nekateri želijo aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi.

Če to zahtevajo varnostne razmere, lahko Državni zbor na predlog vlade z dvotretjinsko večino glasov navzočih poslancev odloči, da pripadniki Slovenske vojske, skupaj s policijo, izjemoma, pri širšem varovanju državne meje, v skladu z načrti in po predhodni odločitvi vlade iz četrtega odstavka prejšnjega člena , izvajajo tudi naslednja pooblastila:

  • opozarjajo;
  • napotujejo;
  • začasno omejujejo gibanje oseb;
  • sodelujejo pri obvladovanju skupin in množic.

Razumem. Želje so velike. In za to je potrebno narediti vse. Tudi objavljati nepreverjene informacije in še dodatno prestrašiti ljudi, ki so že tako prestrašeni. Ja, temu bi marsikdo rekel hibridna vojna – ko imaš kup svojih medijev, kup fb strani in cel kup twitter trolov, ki širijo tvojo propagando. Če laž ponavljaš dovolj dolgo, postanejo ljudje skeptični in posledično začnejo dvomiti … Če v to vpelješ še vojaško retoriko …

Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi
Zacne se neuradno in z objavo v 22njihovem22 mediju kdo si zeli aktivacije 37.a clena Zakona o obrambi