Menda se je med tarčami znašla celo cerkev na Brezjah / Neuradno: med načrtovanimi tarčami napadalca tudi cerkev na Brezjah

Ne, tega naslova si nisem izmislil jaz. So si ga pa novinarji na Siolu, ki so očitno želeli prikazati osumljenca iz Krope, ki je načrtoval strelski pohod in ki je nabavil orožje na “dark webu” iz ZDA, da je bil njegov motiv napad na cerkev na Brezjah. Sicer ne vem kako lahko takšen podatek “leakne” v javnost, ampak če laž ponavljaš dovolj dolgo, potem še vedno ne postane resnica. Modus operandi desnice je to …

Razumem. Treba je najti žrtev. In cerkev se v tem času zdi še kako primerna. Pred leti so nas desni mediji “strašili” z migranti. Koliko jih čaka pred mejami, koliko jih prihaja v Slovenijo, da bodo posilili vse in pobili vse in da bodo uničili “našo vero”. Saj se spomnimo, kajne? Ni tako daleč nazaj – ene volitve, ki jih je SdS izkoristila za strašenje.

Migrantov ni bilo, niso se zgodila posilstva in poboji in sedaj so našli novega krivca, ki naj bi “neuradno” in “menda” za svojo tarčo izbral cerkev na Brezjah. Prozorno, kajne? Seveda, za “njihov boj” je dovoljeno vse. Verjetno povsem natančne resnice ne bomo izvedeli nikoli, ampak seme dvoma je bilo zasejano in verjamem, da marsikateri vernik sedaj dejansko verjame, da je 20-letnik nabavil orožje za strelski pohod v cerkev.

Mediji so preprogosto sodniki in krvniki, še posebej ko uporabljajo besede kot so “neuradno”, “menda”, “govori se” in podobno – ki sicer nimajo veze z realnostjo, ampak zgodba dobi povsem drugačen poudarek, kajne?