zupnija velike lasce facebook no faces zupnija velike lasce facebook no faces

Maske v zaprtih prostorih, zbiranje do 10 / za cerkev ne veljajo odloki vlade / bo župnija Velike Lašče dobila kazen?

Župnija Velike Lašče je na svojem facebook profilu 24. aprila objavila fotografijo potrditve 40 birmank in birmanovcev. Brez mask v zaprtem prostoru, kar cerkev definitivno je. In tudi več kot 10 oseb se je družilo, kar je seveda povsem v neskladju z odlokom vlade, ki smo ga bili deležni. Ali pa je mogoče vlada pozabila napisati, da za cerkev pač ne veljajo odloki vlade, ampak le ti veljajo zgolj za tiste, ki so proti vladi?!

Ne gre za “fake” fotografijo, čeprav jo je župnija Velike Lašče že odstranila iz svojega facebook profila. Ker je v objavi zapisan točen datum dogodka in vse skupaj podkrepljeno s slikovnim materialom, se mi zastavlja preprosto vprašanje – ali bo župnija dobila kazen?

Seveda je vprašanje povsem retorično in je vsakomur jasno, da se ne bo nič zgodilo. Ker očitno za cerkve ne veljajo zakoni in odloki, ki veljajo za vse ostale državljane Slovenije. In tudi Janez ne bo na tviterju tvital o tem dogodku, kot z veseljem počne, ko gre za koga, ki je proti njemu ali proti vladi. Cerkve pač ne gre užaliti, saj je ogromno številko potencialnih volivcev ravno iz teh krogov in vsak glas šteje na volitvah.

No, saj mogoče obstaja tudi možnost, da so vsi ti birmanci že preživeli Covid-19, ali pa celo bili cepljeni, kajne? Takšni pogoji so za vse ostale državljane sedaj, če bi slučajno kdo želel v treh regijah jesti znotraj lokala!

Ali pa je stvar bolj preprosta – pač v cerkvah ni Covid-19, ampak vlada je pozabila to dodati v odlok in bo poskrbela, da ne bodo cerkve več prenašale negodovanja ljudstva, kajti očitno je, da so oni nad državo in odloki, ki veljajo za plebs!

zupnija velike lasce facebook no faces
zupnija velike lasce facebook no faces
zupnija velike lasce no faces
zupnija velike lasce no faces
  1. Lahko te je sram v dno duše, da se spuščaš na takšen nivo.

    1. kaksen nivo? a da je kleru dovoljeno vse? krsenje vseh odlokov?

      fog off …

Komentarji so zaprti.