Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji

Bivši minister Prešiček ni kriv / bodo mediji, ki so storili pogrom nad njim, odgovarjali za svoje dejanje?

Dejan Prešiček je bil kratek čas minister za kulturo v vladi Marjana Šarca. Potem so “v javnost” prišle informacije “o šikaniranju in o zlorabi uradnega položaja” – informacije, ki jih je v javnost plasiral Bojan Požar. K temu je dodal še samomor uslužbenca na ministrstvu za kulturo in Marjan Šarec je sprejel odstop ministra Dejana Prešička, ko mu ga je ponudil. Takrat sem pisal ravno o tem, da so mediji tisti, ki “odstavljajo” ministre s pomočjo neobstoječih dokazov, s pomočjo trač operaterjev. Podobna zgodba se v tem času odvija okoli Igorja Pribca in mediji se očitno niso nič naučili iz zgodbe iz leta 2019.

Včeraj je Dejan Prešiček objavil informacijo, da je tožilstvo zavgrlo kazensko ovadbo v zvezi z domnevnim kaznivim dejanjem zlorabe uradnega položaja in kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu.

Kot že večkrat, se je tudi tokrat izkazalo, da so mediji naredili medijski umor ministra, ker je očitno obstajal potreba po tem. Ali pa je nekdo bil plačan za širjenje takšnih informacij. Deja vu, kajne? Ni bilo prvi, ni bilo zadnjič.

Po takratnem ministru se je prelilo kup gnoja in domoljupci so naravnost onanirali na vse skupaj. Si predstavljate takšno situacijo v letu 2021, ko je na ablasti Janez Janša? No, saj ni smešno, pa vendar vseeno upam, da sem vam izvabil nasmeh na obraz.

Leta 2019 sem ob primeru Prešiček med drugim zapisal:

Nepomembno je, kaj se je dejansko zgodilo, nepomembno je, kaj dejansko je zadaj – ko se na človeka zlije toliko “sranja”, potem je edina rešitev, da greš. Samo s pomočjo domišljije si lahko predstavljam kaj vse se je dogajalo z ex ministrom v zadnjem času in skozi kaj je šla njegova družina.

Ne zagovarjam ga. Nasprotno. Želim si, da bi na dan prišle stvari, ki bi jih odkrile za to pristojne institucije. Želim si, da bi javnost izvedela, če je bilo poročanje medijev objektivno, ali pa je šlo zgolj za to, da je bil minister nekomu na poti. Vedno bo kanček dvoma v izjave – tako njegove, kot njegovih sodelavcev, ki so zadnje dni dajali izjave za medije.

Pred tem ni bilo nikogar, ki bi se izpostavil? Poleg tega, če je nekje tako nevzdržno, kot sem dobil občutek – zakaj hudiča ni nihče prijavil njegovega “mobinga”, ali pa njegovih dejanj za to pristojnim osebam. V bistvu je bilo na začetku še najhuje, ko je bil Dejan Prešiček kriv za samomor zaposlenega na ministrstvu – iz tega se je vse skupaj začelo.

Sedaj, ko je resnica prišla na dan pa pričakujem, da se bodo mediji, ki so prilivali olje na ogenj opravičili bivšemu ministru in da bo za to kdo odgovarjal. Vem. Optimist.

Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji