So zgodbe Bojana Požarja samo še pravljice za lahkoverne So zgodbe Bojana Požarja samo še pravljice za lahkoverne

So zgodbe Bojana Požarja samo še pravljice za lahkoverne / primer samomora uslužbenca ministrstva za kulturo

Zadnje objave Bojana Požarja so podobne zgolj še pravljicam za lahkoverneže. Mogoče si je sam ustvaril vtis, da lahko z objavo #fakenews usmerja javno mnenje, vendar so njegovi časi očitno že zdavnaj mimo. Kljub trudu, da bi postal politik, mu to ni uspelo in sedaj se očitno trudi, da bi sesuval ministra za ministrom. Predvsem tisti iz SD so mu očitno še posebej ljubi.

Ja, čez par dni bo spet uporabil Ultro, Zares, Delo v kakšen od “svojih” člankov, ker sem si drznil dregniti v njegovo pisanje. Namreč, sedaj gre za to, da ministra Prešička obtožuje izkoriščanja, poniževanja, žalitev in zmerjanja uslužbenca ministrstva, ki je kasneje storil samomor.

Ne, tokrat ne gre za nedolžna podtikanja, ampak za precej resne stvari, ki so “mu jih zaupali” njegovi viri. Kot novinar bi seveda lahko vedel, da če poseduje takšne informacije, da bi jih moral dati policiji – ker če je karkoli zapisanega res, potem mora nekdo odgovarjati. Če se stvari, ki jih zapisal dejansko dogajajo na ministrstvu, potem se morajo s tem ukvarjati za to odgovorni organi.

V zgodbo vplete tudi državnega sekretarja Jana Škoberneta, ki pa mu je odgovoril na njegovo pisanje na twitterju:

Ni presenetljivo, da Bojan Požar izkoristi osebno tragedijo, predvsem pa smrt za obračun z nekom. Me pa čudi, kajti še pred leti je bil zagovornik stranke SD (nikoli ni pisal negativno o njej, kljub TEŠ6 ..) – kaj se je torej zgodilo v tem času, predvsem pa zakaj je prišlo do tega.

Glede na to, da je še vedno velik podpornik Boruta Pahorja mi je vse skupaj še precej bolj zanimivo. Mogoče gre za interese, ki jih navadni plebejci nikoli ne bomo razumeli.

Na njegovo pisanje je odzval tudi minister za kulturo, Dejan Prešiček:

“Informacije, ki ste jih objavili v članku, ne držijo, so prirejene in zmanipulirane ter družinsko tragedijo zlorabljajo zgolj in samo za nizkotne napade na mene osebno ter moje sodelavce na ministrstvu za kulturo.
Samomor zaposlenega na ministrstvu za kulturo, ki ga vodim, me je osebno globoko pretresel. Sam osebno in vsi sodelavci na ministrstvu globoko obžalujemo tragični dogodek, ki se je zgodil zaradi nam neznanih razlogov. Zato se meni in vsem nam zdi zelo nedostojno do pokojnega in njegove družine, da očitno nekateri zaposleni na ministrstvu zlorabljajo družinsko tragedijo za nizkotne spletke zoper vodstvo ministrstva, samo zato, da bi preprečili dobro delovanje kulturnega resorja v prihodnje.
Hkrati ostro zanikam navedbe, da bi pokojnega kadarkoli izkoriščal, poniževal, žalil ali zmerjal, kar je bilo zapisano v članku na Požareport.si. Ob tem pa izražam tudi globoko in iskreno sožalje družini pokojnega. Prijazen pozdrav.”

Glede na številne odzive na twitterju in Požareportu, kjer se oglašajo ljudje, ki so ga poznali in se sedaj oglašajo – mogoče pa bi bilo smiselno, če ste poznali T.B., da bi mu pomagali, ko je potreboval pomoč. Mogoče bi bilo boljše vso to negativno energijo usmeriti v pomoč človeku – če ste ga vsi tako dobro poznali in tako dobro veste kaj se je dogajalo, kajne?

  1. Kjer je dim je tud ogenj. V tokratnem Požarjevem mrhovinarstvu je žal dosti soli.

Komentarji so zaprti.