Twitter postane pred volitvami še precej bolj sovražno družbeno omrežje, kot je sicer. Vsi poskušajo agitirati za svoje stranke, politike in seveda ne grez brez prisotnosti politikov. Nekateri se odločijo, da bodo vse vnaprej blokirali – sicer ne razumem poante tega, kajti v tem primeru si obdan zgolj z enakomislečimi ljudmi, ki ti kimajo. Po drugi strani pa pokažejo svoj odnos do volivcev – vseeno jim je za tvoje mnenje, ker je edino njihovo mnenje “zveličano”.

Pred desetimi leti je bil tviter povsem nekaj drugega. Ampak ne bom šel v zgodovino, ker vseeno živimo v letu 2018. In ja, tudi novinar, ki ne bo politik (Bojan Požar) je na tviterju. Očitno mu gre precej za nohte, vsaj po javnomnenjskih anketah (za katere bodo tisti, ki jim ne gre dobro itak rekli, da so pristranske) ki mu kažejo manj kot 1 odstotek.

Posledično je verjetno tudi precej slabe volje, saj ko gre enkrat “novinar” v politiko … No, povsem razumem njegovo reakcijo, ko sem v istem tvitu omenil Meseca, mercedes in prevoz njegove partnerke s helikopterjem v Planici, s katerim se je sam hvalil. In dobil takoj nazaj opazko, da sem cepec. Očitno kopira Jelinčiča, ki je taisto naredil v soočenju na nacionalni televiziji.

Vendar za Bojana to ni bilo dovolj. Je moral še enkrat ponoviti, da bo itak vsak razumel. Ker če laž ponavljaš dovolj dolgo, potem postane resnica, kar Bojan zelo dobro in zelo dolgo prakticira. To, da obračuna z vsakim, ki ni na njegovi strani ni nič novega. Tudi to, da poskuša diskreditirati ljudi s starimi informacijami (Ultra, Zares, Delo … ) ni zanj nič presenetljivega.

Aja, zakaj hvala? Ker sem tudi jaz volivec, ne sicer takšen kot večina, ki pozabi obljube naslednji dan po volitvah, ampak tak, ki se bo na te besede spomnil še večkrat. Sicer pa, počakajmo še par dni in bomo videli rezultate.

p.s.: v Franu je beseda cepec razložena takole:
cépec -pca m (ẹ́)
1. preprosto orodje za ročno mlačev: mlatiti s cepci; pokanje cepcev na skednjih
// del cepca, s katerim se udarja; cep1: cepec z grčasto bunko
2. zastar. debela palica, gorjača: opiral se je na okovan cepec
3. ekspr. neolikan ali omejen človek: pa si res pravi cepec; vede se kot teleban in cepec / in jaz, cepec, sem mu verjel / kot psovka: kam pa rineš, cepec; cepec neumni

Hmm…