Končno sta tudi desni stranki solidarni z migranti. Namreč, to kar sem v zadnjih dneh videl ob cestah – njihove oglasne panoje, me je navdalo z upanjem, da so ljudje v SDSu in SLSu sočutni, predvsem pa da mislijo na migrante. Sicer me je malce presenetil znesek, vendar kdo sem jaz, da bi dvomil v njihovo dobrodelnost in skrb za vsakega sočloveka te dežele.

Verjetno nisem edini, ki je opazil oglase strank SDS in SLS, kjer ponujajo vsakemu migrantu, ki pride v Sloveniji 1963 oz. 1930 evrov mesečno. Predlog in ideja se mi zdita briljantna, verjetno so veljaki v SDSu in SLSu imeli v mislih gospodarsko rast, kar prinese nove projekte – recimo izgradnja 2. tira in še marsikaj drugega in se le ti zavedajo, da v Sloveniji ni dovolj delovne sile.

Sicer me rahlo skrbi Branko Grims, ki bi očitno na račun migrantov (da bi njim lahko dal) ukinjal financiranje nevladnih organizacij v Sloveniji. Vendar menim, da je šlo samo za napačno razumevanje Branka Grimsa.

Bravo SDS. In bravo SLS. Le redko kdo ima v Sloveniji toliko jajc, da jasno in glasno pove, da si tudi migranti zaslužijo dostojno življenje v Sloveniji in da jih čakamo odprtih rok, predvsem pa da jih bomo za prihod nagradili. Verjamem, da so njihovi volivci pozitivno presenečeni in da jim je ta poteza odvzela sapo.

Na tem mestu bi se zahvalil Janezu Janši in Marku Zidanšku, ki sta očitno “masterminda” za to akcijo. Predvsem pa bi priznal, da mi ta njihova javno obelodanjena poteza vrača zaupanje v te ljudi in njihovo dobroto do migrantov. Sicer je trajalo precej dolgo, da so to ugotovili, ampak z zneskom na plakatih so potrdili moje dvome da se v njih skrivajo mehki in prijetni ljudje.

Bravo Janez! Bravo Marko! Hvala Mr_Foto za info.

Foto: G. Murnik