Desnica je zagnala svoj medijski spinner. Vsak dan kup objavijo #fakenews, ki jim njihovi volivci celo verjamejo. Luka Mesec je bila ena takšna zgodba, ki so jo želeli napihniti in doseči zgražanje bralcev. Pri tem so v pogon spravili Reporter in Nova24, ki sta med seboj tekmovala, kdo bo bolj nasadil predstavnika Levice.

Že naslova sta bila dovolj povedna: Luka Mesec razgaljen! Na televizijsko soočenje se je pripeljal z luksuznim črnim mercedesom! in Kaviar levičarja Luko Meseca vozijo z mercedesom (FOTO). Problem pa naj bi bil v tem, da “se je” Luka Mesec na soočenje na POP Tvju pripeljal z Mercedesom črne barve.

Ker očitno v svobodni Sloveniji tega ne bi smel, če tako mislijo desnosučni mediji. No, v bistvu, ker gre za predstavnika Levice, sploh ne bi smel pomisliti na kaj takšnega. Bogokletno in vredno “nabijanja na pranger”, kot je bil poskus diskreditacije.

Dokler se bomo v Sloveniji ukvarjali s takšnimi stvarmi, potem verjamem, da ne bomo mogli živeti mirno. Verjetno pa je bil to zgolj revanšizem, ker je Luka Mesec precej dobro kontriral Janezu Janši med soočenjem. Škodo je treba sanirati in vse drugače misleče “namočiti”.

Kaj se je zgodilo v resnici? Luka Mesec je na facebooku napisal odgovor, kjer je med drugim razkril skrivnost črnega mercedesa: “V resnici je bil ta “črni mercedes” – taksi. Vozi ga Armin, pogodbenik taksi servisa Laguna. Vožnja je trajala 10 minut, stala je dobrih 6 evrov.” S tem je na najbolj galanten način zaprl usta Reporterju in Novi24, ki sta očitno upala, da bodo ljudje nasedli na njihova podtikanja.

V bistvu opozarjam že dolgo časa ravno na takšne medijske manipulacije, ki so namenjene diskreditaciji, predvsem pa medijskemu umoru vsakogar, ki ne razmišlja kot oni. Še sreča, da se Luka na soočenje ni pripeljal z avtobusom – ker avtobusi so še precej dražji, kot pa Mercedesi, kajne?