Za Barbaro Drnač sem hepan in za Bojana Požarja neuravnovešen Za Barbaro Drnač sem hepan in za Bojana Požarja neuravnovešen

Za Barbaro Drnač sem hepan, za Bojana Požarja pišem neuravnovešeno

Včasih je potrebno zelo malo, zgolj nestrinjanje z zapisanim, da se zgodi pogrom na družbenih omrežjih. Včeraj sem tako postal za Barbaro Drnač hepan in za Bojana Požarja neuravnovešen. Očitno nekaj delam prav, če se “najboljši raziskovalni novinar” že drugi dan ukvarja z mojim nestrinjanjem z njim. Da o vseh njegovih pribočnikih niti ne izgubljam besed.

To, da sem za Bojana Požarja cepec, da pišem neuravnovešene in naročene tekste, mi je povsem jasno. Seveda ga moti, če kdo upa razmišljati drugače kot on sam. In predvsem je pri Požarju ena stvar zelo smešna – postal je predvidljiv. Ker sem dregnil v osir, sem “dobil maščevanje”. V bistvu gre za “cyber bullying”, ampak tega se on niti ne zaveda. Pa ni pomembno, če se mu da ukvarjati z menoj, potem to pomeni, da nekaj delam zelo prav.

Malce bolj pa me je presenetil tvit Barbare Drnač, kjer je napisala, da sem hepan. Glede na to, da gre za meni neznano besedo sem najprej v Google vpisal hepan in bil presenečen:

Zdravilo Hepan gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa, to je omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven.

Ok. Kakšne veze imam jaz z zdravilom? Pojma nimam, verjetno tudi Barbara ne. Verjetno ni mislila tega.

Nadaljeval sem s Franom, vendar ta beseda ne obstaja. Še eno možnost sem si dal.

Portal Razvezani jezik:

Oseba, ki reče ali naredi kaj neumnega in ki ji ni čisto jasno, kaj se dogaja. Hepan pogosto vsebuje tudi konotacijo okornosti ali robatosti. V uporabi predvsem v okolici Slovenske Bistrice ter zaselkov na južnih in jugovzhodnih obronkih Pohorja. Lahko tudi bukselj ali teslo, pri čemer izraza nimata tako ozko omejenega geografskega porekla. O človeku, ki izkazuje značilnosti tesla, pravimo, da je hepjen.

Sicer ne vem točno v kaj od tega sodim, ampak, če Barbara Drnač to zapiše, potem bo to že držalo, kajne? Ona že ve, kdo je hepan. Pri vsem tem mi je zanimivo kako lahko ljudje povsem preprosto žalijo in kako lahko preprosto potvarjajo stvari.

Je takšen način komunikacije dejansko postal naš vsakdanjik? Ko se z nekom ne strinjaš, da ga začneš žaliti? Tokrat sem jaz tisti, ki ga žalita Bojan in Barbara. Jutri bo mogoče kdo drug, ki se ne bo strinjal z njegovim, ali pa njenim pogledom na stvari. In jaz sem bil prepričan, da so to odrasli ljudje? Očitno sem se precej motil.