Minister Vizjak, ki bi “strl jajca sodnikom” in za katerega je plačevanje davkov “glupo” je včeraj stopil pred kamere. Sanacija škode, so mu verjetno svetovali svetovalci, ki za svetovalne ure dobivajo lepa plačila. Pred kamerami se je Vizjak distanciral od svoje izjave – ja, minister se je distanciral od svoje izjave in dodal, da naj prvi vrže kamen tisti, ki je nedolžen. KAJ???

Kako se lahko distanciraš od svoje izjave, ki si jo povedal in je posneta? A je nisi sam povedal? A si bil na drugi lokaciji, ko si jo povedal in ne tam, kjer so te snemali? Gre mogoče za razdvojeno osebo, ki se sedaj distancira od izjave, ki jo je dal njegov drugi pol?

Iskreno priznam, da se mi ne sanja kaj je mislim Vizjak s tem in sem prepričan, da se tudi sam ne zaveda te nebuloze, ki jo je izjavil. Še več. Verjetno so mu tako svetovali in če bi kateri od novinarjev na tiskovni konferenci vprašal za razlago tega, bi ga potisnil v kot, kar se je videli tudi iz drugih odgovorov, ki jih je imel pripravljene in so “slučajno” sovpadali z objavo “dokumentov, ki krožijo na vladi” na Siolu, v katerih je pisalo točno to kar je Vizjak govoril pred kamerami.

Dobili so ga s prsti v marmeladi, vendar je on “reševal državni interes”. Kljub temu, da je vsakomur na tem svetu jasno za kaj je gre v teh posnetkih, pa vendar sem prepričan, da je domoljupce Vizjak prepričal, da je res on edini, ki mu Slovenija nekaj pomeni. Da so bile vulgarne besede, ki jih je izrekel, zgolj slika njegovega boja za interese države.

Sloni letijo in v Sloveniji samorogi živijo, kajne?

Seveda mu domoljupci verjamejo, da je on edini, ki mu je mar Slovenije. Tudi desnosučni portali so mu stopili z ramo v ramo v bran in zvečer je v oddaji Odmevi sodeloval komentator Gregorčič, ki mu sicer ni bila nobena stvar jasna in je klobasal vrhunske nebuloze, ampak zanj je Vizjak odlično pojasnil vse skupaj in vse kar je uspel povedati je, da ima Vizjak prav. Če imaš takšne “zagovornike”, potem ne potrebuješ sovražnikov, kajne?

Pa še enkrat nazaj k distanciranju od izjave in “opravičilu”. Če sedaj prav razumem novo normalnost, potem če storim dejanje, ki bi ga morali organi pregona preganjati, potem potrebujem tiskovno konferenco, kjer se distanciram od izjave in se opravičim in vse bo v redu. Ja, tako gre ta demokracija po meri “Andreja iz Štajerske”.

poop minister vizjak mafija