Včeraj je POP Tv objavil tretji posnetek pogovora Vizjaka in Petana, ki dokazuje, da je minister Vizjak lagal, ko je trdil, da je šlo za lepljenko. Še več, v tem daljšem posnetku lahko vidimo njegovo prostaško (seljačko) naravo in njegov način komunikacije: pičkomaterno, jebogabog, kurac, pizda … Besede, ki jih Vizjak uporablja, ko se pogovarja o državnem premoženju in njegovem upravljanju.

Se spomnite, ko je pred dnevi minister Vizjak trdil, da je POP Tv objavil zlepljenko, ko je govoril o “glupih davkih”? Ko je “janščičev silol” objavil mnenje “strokovnjaka”, ki je dokazovalo, da gre za “zlepljenko”? Laž in laž. In sramota za ministra kot tudi za vladno trobilo, ki je “poskusilo” zaščititi ministra, ki je padel v luknjo, ki si jo je sam izkopal.

Če je pri prvem posnetku trdil Vizjak, da gre za zlepljenko, je pri drugem posnetku priznal, da je to on na posnetku, vendar še vedno trdil, da je šlo pri prvem posnetku za zlepljenko.

Včerajšnji posnetek pa prikaže vso prostaškost njegove komunikacije in dokazuje, da je Vizjak lagal. Kot minister se pred kamerami preprosto zlaže in nič se ne zgodi. Verjetno se spomnite, da je Matej Tonin izjavil, da če bo dokazano, da ni šlo za zlepljenko, da bo “ukrepal”. Seveda se je vmes že premislil in bo čakal na interpelacijo. Ampak to je realnost slovenskega političnega prostora. Če te dobijo z marmelado v roki, potem se delaj, da se ni nič zgodilo in krivi vse druge za svoje laži. Minister Vizjak je našel “krivca” v smetarski mafiji.

Je pa pri tem zanimivo, kako zelo prozorni so. Janez Janša se še ni niti oglasil na to temo, čeprav gre za njegovega ministra. Ostali člani vlade so se kot on potuhnili in čakajo kaj se bo zgodilo. Vizjak pa se očitno sploh ni zavedal kaj ga čaka in kako ga lupijo kot čebulo.

Predvidevam, da bodo danes poslali v boj Hojsa, ki bo za vse krivil levi pol, protestnike, Soroša. In kaj se bo zgodilo? Nič! Ker stranki SdSovcev se nikoli ne zgodi nič. To je ta demokracija v letu 2021, ko bi moral tak politik že ob sumu takšne korupcije sam odleteti, pri nas pa je ravno obratno!

Me zanima, če bo danes Matej Tonin pozval Andreja Vizjaka k odstopu – sedaj je jasno, da ni šlo za zlepljenko. No, to je seveda retorično vprašanje!

poop minister vizjak mafija