C 27J Spartan Matej Tonin C 27J Spartan Matej Tonin

Minister Matej Tonin, ki je “izgubil” tovornjak z maskami, je letalo za 70+ milijonov evrov kupil preko spleta / #kdojetunor

Ne, ne gre za šalo. Dejansko je minister Matej Tonin, ki je “izgubil” tovornjak z maskami kupil letalo za 70+ milijonov evrov  preko spleta. Se sprašujete kaj vse gre lahko narobe? Niste edini, predvsem pa niste edini, ki ste pomislili na to, da bo tudi tukaj Tonin “šel žejen čez vodo”.

70.000.000++ evrov ni malo za letalo v tem času. Za letalo za katerega nimamo usposobljenih pilotov in za katerega nimamo hangarja. Upam, da je vsaj letališka steza dovolj dolga, da bo lahko vzletalo in pristajalo to letalo. Tudi cena je zanimiva – druge države so za enako letalo plačale polovico manj – vendar pri njih so bile pred vrati volitve in politične stranke, ki so sedaj na ablasti bodo potrebovale gore denarja, da bodo “poskušale” preusmeriti javno mnenje o njih in o nezaupanju državljanov tej vladi.

Do tukaj je še vse ok. Po poročanju insajderja (vir) niso odločevali sploh obiskali proizvajalcev letala. Z drugimi besedami, za letalo so se odločili na podlagi “internetne raziskave”.

»Projektna skupina se pred odločitvijo oziroma pred potrditvijo investicijske dokumentacije ni sestajala s proizvajalci letal. Projektna skupina je zaradi slabih epidemioloških razmer raziskavo trga izvedla preko pisne in virtualne komunikacije so nam odgovorili z ministrstva za obrambo.

Čestitamo! Tko se dela biznis in letala za 70+ milijonov evrov se kupujejo preko spleta. Brez pogajanj, brez testiranj! Samo ta vlada je zmožna tega, ampak krivdo bo zagotovo nosil naslednji obrambni minister, ki bo kriv za vse. Tudi “štirikolesniki”, ki smo jih dobili v Slovenijo niso bili “delujoči” in poškodovani. Verjetno je šlo za nakup preko “avto.neta” ali česa podobnega.

Zgolj upam, da niso kupili tega letala na kakšni fake spletni strani in nakazali denar v Nigerijo. Ampak pri Toninu bi bilo tudi to mogoče. Ja, takle mamo, to je ta digitalizacija v praksi.

C 27J Spartan Matej Tonin
C 27J Spartan Matej Tonin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja