C 27J Spartan Matej Tonin C 27J Spartan Matej Tonin

72.000.000 evrov za nakup transportnega letala, za katerega nimamo usposobljene posadke / kdo je tu nor

Matej Tonin je v Rimu podpisal dogovor o nakupi transportnega letala C-27J Spartan za Slovensko vojsko v vrednosti 72.000.000 evrov. Da, prav ste prebrali, gre za 72 milijonov evrov vredno letalo za katerega pa Slovenija še nima usposobljene posadke. Zanima me kaj se dogaja v glavah teh “krščansko vzgojenih” ljudi, ki v času, ko v Sloveniji dnevno umirajo ljudje oni podpisujejo milijonske pogodbe, ki jih bomo odplačevali davkoplačevalci in bodo breme naslednjih vlad.

Za zdravljenje otrok bomo zbirali zamaške. Bolnice so brez osebja, ker so plače tako nizke, da jih zaposleni zapuščajo. Včeraj je v Sloveniji zaradi Covid-19 umrlo 19 ljudi in vsak dan poslušamo, da ni dovolj postelj (oz. kadra) za zdravljenje. Zdravstvo razpada pred našimi očmi.

Ampak ta pokvarjena ablast kupuje transportna letala, ki so verjetno najnujnejši nakup v tem trenutku, kajne Tonin? Naj ljudje umirajo, samo da imaš ti igrače in se boš lahko slikal z njimi. Namesto, da bi vsaj za čas trajanja epidemije zaustavili nakupovanje orožja, je Slovenija v tem letu že preko 800.000.000 evrov namenila za vojsko. Samo 420.000.000 evrov za oklepnike, ki jih je Tonin krepko preplačal – v primerjavi s cenami, ki jih dobijo druge države.

Tudi pri tem transportnem letalu se že pojavljajo cene, ki so jih druge države plačale zanj. In so krepko nižje kot pa je cena, ki jo je dobil Tonin.

Pa še eno vprašanje se mi zastavlja ob vsem tem. Zakaj se vlaga toliko denarja v vojsko, ko pa Slovenija razpada po vseh šivih? A so največje provizije pri nakupu vojaške opreme? In ker se volitve bližajo, si je potrebno napolniti žepe, kajti desnica veliko mandatov ne bo prišla več na oblast in posledično se bodo morali “živeti” iz naslova podkupnin.

Zanimivo bo čez par let opazovati vse te “vojaške nepremičnine”, ko bo za njihov nakup zagotovo kriv Šarec … Kdo je tu nor?

C 27J Spartan Matej Tonin