Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair

Slovenija bo za 43 dni najela letalo za 250.000 evrov

Finance poročajo, da Ministrstvo za zunanje zadeve najema bolgarsko letalo za 43 dni. Letalo za 9 osebe bo stalo državo v tem času 250.000 evrov oz. 50 ur po 4.400 evrov.  Cena Falcona je več kot 1.000 evrov na uro cenejša, ampak sedaj so takšni časi, da naši ablastniki veliko letijo naokoli in potrebujejo še eno letalo.

Niti najmanj ne dvomim, da je tale najem “nujen”. Da brez tega pač ne bi šlo. Kljub temu, da že nekaj časa predsedujemo Svetu EU, kar naj bi bil izgovor za najem letala in da se naše predsedovanje približuje koncu, pa je potrebno izkoristiti zadnje momente, ko se lahko na naše stroške ablastniki vozijo z letalom po svetu.

Sicer ta najem ne bi bil nič čudnega, če se ne bi pojavila fotografija “praznovanja” rojsnega dneva Počivalška v tem letalu. Baloni in penina v službenem času. Seveda, zakaj pa ne. Saj so na ablasti in si to lahko privoščijo, kajne? Podobno kot njegov sendvič v Prekmurju, ko smo državljani odkrili, da so gostilne lahko odprte za B2B.

Aja, zakaj šele sedaj najem letala? Ker so prepozno pripravili javni razpis in ker se ni nihče prijavil nanj. Ker so tudi pri tem povsem nesposobni, kot so tudi pri vsem ostalem.

Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair