hojs tviter hojs tviter

Aleš Hojs z ministri komunicira preko “poštnega predala” na tviterju / kdo je tu nor

Aleš Hojs, državljan, ki se sicer predstavlja kot minister je uvedel nov način komunikacije z ministri te vlade. Z njimi komunicira preko “poštnega nabiralnika” na tviterju. Verjetno nisem edini, ki se mu ob tem zastavlja vprašanje – kdo je tu nor?

Vse pogosteje se mi dozdeva, da je tale ablast v Sloveniji kot scena iz kakšnega zelo slabega filma. Ko sem si mislil, da nižje ne gre, ti ljudje “reinventajo” novo dno. In to vsak dan. Znova in znova.

Včera je za to poskrbel Aleš Hojs, ki v vlogi državljana sicer opravlja posle ministra za zunanje zadeve in z ostalimi ministri komunicira preko tviterja in “poštnega predala”. Mogoče bi bilo super, če bi se Hojs najprej pozanimal, če obstaja “poštni predal” na tviterju – seveda je odgovor NE. Obstajajo pa zasebna sporočila (DM) in verjetno je naša ablast unikum v svetu, kjer se za komunikacijo uporablja ta kanal. Še posebej, ko gre za vodenje različnih odborov in nadomeščanje pri vodenju le teh.

Mogoče bi bil čas, da vsaj Sova pove svoje mnenje o tej komunikaciji, kajti tole je vse prej kot ok. Tudi to, da javnost izve, da bo minister naslednje tri torke v Bruslju – verjetno bo skakal v besedo ostalim govorcem in nas sramotil pred EU, vsekakor ni OK. Tako z vidika varnosti, tako z vidika komunikacije.

ODUJZ  je Odbor za državno ureditev in javne zadeve. In prav zanima me komu je bil namenjen tvit – da izvemo še kdo od minister za komunikacijo med seboj še uporablja tviter. Sam sem bil prepričan, da za takšno komunikacijo obstajajo kakšne bolj varne poti, predvsem pa kanali, ki so zaščiteni. Ampak očitno temu ni tako.

V bistvu imamo še srečo, da Hojs ni uporabil dimnih signalov, ali pa jogurtovega lončka in vrvice. Nekje na tem nivoju so očitno.

 

hojs tviter
hojs tviter
  1. Je pa začel presledke uporabljati – malo vaje bo še treba, ampak je vsaj malo boljše… Seveda govorim o obliki, vsebina se ni prav nič izboljšala.

Komentarji so zaprti.