Včerajšnji Odmevi so bili precej bizarni, saj je v njih nastopil minister za kulturo, Vasko Simoniti, ki je o sebi govoril v tretji osebi. Ali lahko kmalu pričakujemo, da ga bodo morali novinarji in državljani, če jim bo pripravljen odgovarjati na zastavljena vprašanja, onikati?

Že dolgo je jasno, da je ta cvetober ministrov, ki v času največje krize vodijo državo pod vsako kritiko. Ampak včerajšnji nastop in govor v tretji osebi je presegel vsa pričakovanja, ki sem jih imel od te vlade. To je bilo res “hilarično”, ko je minister rekel – minister je povedal.

Razumem. Želel je poudariti pomen besed ministra in zato je o sebi govoril v tretji osebi. Ampak s tem je dokazal le to, da te njegove besede so brez teže in vsebine in da pri Drami ne gre za nič drugega kot da želijo svoje kadre na čisto vseh pozicijah v državi. In pač Samobor je zgolj in samo kolateralna škoda te čistke.

Sicer pa je obnašanja Simonitija tipičen modus operandi te ablasti. Arogantno, ponižujoče, predvsem pa abotno in brez stika z realnostjo. Ampak to je kader SdS in do konca mandata bo tega vsak dan več in več. In čistka po volitvah bo naporna, predvsem pa dolgotrajna, saj bodo v zadnjih vzdihljajih ti ablastniki poskušali še dodatno “zapufati” državo za milijarde, ki jih bodo morale najti naslednje vlade, oni pa bodo iz opozicije napadali in se smejali v brk novi vladi.

Vasko Simoniti najbolj nekulturni kulturni minister v oddaji Tarca dej bom jaz govoril pol pa vi