Sesti primer koronavirusa v Sloveniji Igor E. Bergant in porocanje o koronavirusu v oddaji Odmevi Sesti primer koronavirusa v Sloveniji Igor E. Bergant in porocanje o koronavirusu v oddaji Odmevi

Šesti primer koronavirusa v Sloveniji / Igor E. Bergant in poročanje o koronavirusu v oddaji Odmevi

Včeraj zvečer, v času oddaje Odmevi, ki jo je vodil Igor E. Bergant je bil potrjen šesti primer koronavirusa v Sloveniji. Oddaja je bila v večjem delu namenjena koronavirusu in Igor E. Bergant je svoje delo opravil profesionalno, predvsem pa brez populizma in ustvarjanja panike.

Zadnje tedne “pizdim” nad poročanjem medijev v koronavirusu, ki želijo vse skupaj narediti populistično in čim bolj ustrahovati gledalce. Če nad nekaj “pizdim”, potem moram tudi pohvaliti. In v tem primeru moram pohvaliti način vodenja včerajšnje oddaje Odmevi, ki jo je vodil Igor E. Bergant in se je o temi, ki buri duhove pogovarjal s strokovnjaki in jim zastavljal tudi vprašanja, ki so jih na naslov [email protected] poslali gledalci.

Pravi balzam za ušesa je bil to, predvsem pa brez nepotrebnega strašenja in ustvarjanja izrednih razmer na čemer bazira poročanje marsikaterega drugega medija in predvsem brez lažnih informacij, ki jih je te dni več in več in več.

Predvsem me je navdušil vklop infektologa dr. Andreja Trampuža, ki vodi infekcijski oddelek bolnice Charité v Berlinu in ki je sicer velik kritik našega zdravstva – ampak tokrat je pohvalil naše organe in ukrepe, ki so jih pripravili in poskrbeli, da pri nas še ni velikega števila okuženih.

V teh časih, ko vsi po vrsti kritizirajo vse ukrepe, predvsem pa vsi vedo kaj vse bi bilo potrebno storiti, je bil tole pravi čudež, da nekdo nekaj pohvali in postavi ogledalo družbi.

Tudi današnja oddaja Odmevi bo posvečena koronavirusu in zopet jo bo vodil Igor E. Bergant, ki mi, kot sem že zgoraj zapisal, vrača upanje v delo novinarja in predvsem ne stavi na zastraševanje, ampak objektivnost, kar bi morala biti osnovna permisa novinarskega dela.

Če si kdo želi pogledati to oddajo, lahko to stori tukaj.

Sesti primer koronavirusa v Sloveniji Igor E. Bergant in porocanje o koronavirusu v oddaji Odmevi
Sesti primer koronavirusa v Sloveniji Igor E. Bergant in porocanje o koronavirusu v oddaji Odmevi

Komentarji so zaprti.