Matej Tonin je na tviterju objavil svojo sliko s pripisom – aprila se bomo na volitvah zopet borili za iste vrednote kot ob slovenski osamosvojitvi. Meni pa se zastavlja preprosto vprašanje – kdo je tu nor? Saj se strinjam, da je sedanja ablast podobna tisti iz časov Jugoslavije, ampak vseeno je Matej Tonin del te ablasti! Se bo torej Matej Tonin boril sam proti sebi? Bo kakšen helikopter razstrelil v tej “borbi”?

To, da Matej Tonin ni ravno najboljši politik je vsakomur jasno. Njegove izjave zadnjih dveh let bodo ostale prisotne za vedno. Tudi njegova dejanja – izguba tovornjaka z zaščitno opremo pred mejo v Italiji je zgolj ena izmed njih. Naročanje mask pri podjetju, kjer dela njegova mati je naslednje. Nakup novega vojaškega letala preko spleta … Neskončno je stvari, ki jih je naredil Tonin in ga ni nihče vrgel “iz službe”.

Definitivno je Tonin izkoristil svoj čas v tej vladi in pustil pečat – ko je zmetal milijone evrove za staro železo aka opremo za vojsko.

Pa vendar nazaj k njegovi izjavi. Stranka, ki si želi biti sredinska, pa vsak dan znova dokazuje da je povsem na desnem politične polu, se očitno sedaj zateka k zgodovini – obujanje 30 let starih dogodkov, ki sicer nimajo veze s sedanjostjo, vendar za tiste, ki živijo v tistih časih je odrešilna bilka. In NSi očitno stavi na te volivce, pri tem pa pozablja, da so mladi tisti, ki bodo tokrat odločili volitve. Ki imajo dovolj tega sranja, ki se dogaja zadnje dve leti v Sloveniji in ki nima veze z “bojem proti covidu”, ampak gre za uresničevanje dolgo potlačenih želja Janeza in ostalih ministrov, ki so si dali duška nad državljani Slovenije.

In v tem kontekstu lahko celo aplavdiram Toninovi izjavi – da, gre za to, da se bodo Slovenci odcepili od sranja, ki ga je koalicija SdS, NSi, SMC, Desus in SNS uspela sproducirati v zadnjem letu.

Ker pa je Tonin premlad, da bi karkoli vedel o osamosvojitvi iz prve roke – mogoče bi bilo smiselno, če ne bi pisal takšnih neumnosti, ker se mu smeje celotna Slovenija, ki ve za kaj je šlo pri osamosvojitvi.

Jaz pa si želim, da NSi odide na smetišče zgodovine in da Tonin odleti iz politike. O vrednotah osamosvojitve pa ne bi od ljudi, ki že dve leti poskušajo uzurpirati Slovenijo in jo podrediti svojim ciljem in interesom. Ne, za to se ni nihče odločil leta 1991! In če bi ljudje vedeli, da jih čaka tole “sranje” od ablasti, ki ga imamo sedaj, bi bila njihova odločitev precej drugačna.

matej tonin volitve
matej tonin volitve