matej tonin socializem in banane matej tonin socializem in banane

Matej Tonin bo zmagal na volitvah / Jožef Horvat pa trdi, da bosta Slovenija in Evropa krščanski ali pa ju ne bo

Dve izjavi NSi politikov včeraj prikazujeta njihov domet in njihovo mentaliteto. Verjetno v NSi verjamejo tudi, da sloni letijo, ali pa svoj strah, da jih bodo volitve odplaknile na smetišče zgodovine poskušajo nadomestiti z vizualizacijami. Matej Tonin je včeraj izjavil, da bo NSi zmagala na volitvah, medtem ko je najhitrejši poslanec Jožef Horvat pa je včeraj zatrdil, da bosta Slovenija in Evropa krščanski ali pa ju ne bo.

Stanje v NSi je očitno res akutno, da takšne izjave sploh pridejo v javnost. Mogoče so dobili nove “spin dohtarje”, ki so jim svetvali, da naj bodo “goal oriented” in da naj si vizualizirajo svoje želje. Tako je očitno, da Tonin ne bi več živel v senci Janeza in bil njegov “potrčko”, ampak bi rad sam prevzel vajeti države in jo vodil. Se spomnite tovornjaka z maskami, ki sta ga s kozjanskim bikom izgubila – no, nategnili so ju. Kako bi šele potem Tonina nategnili, če bi on sestavljal vlado! No, mokre sanje Tonina so to, na srečo je realnost precej drugačna in volivci vseeno nimamo spomina zlate ribice.

Druga vizualizacija pa je fantazma Jožefa Horvata, najhitrejšega poslanca, ko pride do potresa v parlamentu, ki je mislil, da policija preizkuje njega in s tem mahal v parlamentu – so pa preiskovali soimenjaka in ti šment, sedaj ima NSi za kandidata na volitvah celo dva Jožefa Horvata. Očitno si Jožef želi, da bi bila Evropa zgolj in samo krščanska, kajti sicer je ne bo.

Ne vem in ne razumem sicer kako lahko nekdo, ki je že toliko časa v politiki do takšnih zaključkov, je pa dejstvo, da tole ni dobra popotnica za prihodnost. Tudi Hitler si je želel eno raso, kajne? Je razlika? Ali pa pač ima tudi Jožef mokre sanje in vmes še verjame, da sloni letijo.

Mogoče bi oba NSi politika morali soočiti z realnostjo – da živimo v letu 2022, da NSi nima niti teoretičnih možnosti, da zmaga na volitvah in da o tem ali bo EU krščanska ne odloča en Jožef, ampak državljani EU, ki pa v letu 2022 več ne verjamejo o zgodbice o brezmadežnem spočetju in ostale zgodbice, ki jih je vera sproducirala.

matej tonin.jpg